Witam wszystkich
Dawno mnie tu nie było.... praca i ciągle zabieganie
Pogoda i aura za oknem sami widzicie jaka.....
Dlatego też postanowiłem wrócić do konstrukcji Williamsona na 6h8c i el34.
W ramach eksperymentów z lampami potrzebuje 4 sztuk cokołow oktal lub też uszkodzonych śmietnikowych lamp z takim cokolem. Interesują mnie wyłącznie cokoły. W zamian mam sporo różnorodnych gratów i części retro i elektro..... aż po komputerówkę. Jak ktoś zainteresowany to zapraszam.
Oczywiście PLNy też nie są wykluczone. Zależy mi na szybkiej akcji bo potrzebuje pobite lampy, uszkodzone lub cokoły do czwartku...... więc pewnie InPost byłby najlepszym rozwiązaniem. Pozdrawiam
Bardzo dziękuję kolego ale ja nie chce niszczyć sprawnych lamp aby tylko pozyskać cokoły. Oczywiście jak się nikt nie odezwie to rozważę każdą propozycje. Dla mnie mnie faktycznie najlepsze były by te czarne bakielitowe cokoły.
Te lampy, choć chyba NOS, nie mają w zasadzie na dziś żadnego zastosowania, sam je wziąłem bo miały wylądować na elektroszrocie gdzie w końcu, jak się nikt nie zlituje, wylądują. Pozdrawiam.
Ok Cirro.... Poczekaj chwile. Jak nikt inny się nie zgłosi to nie bedziemy się dogadywać. Ale na prawdę..... Wolę wziąć coś totalnie uszkodzonego..... Wtedy nie będzie mi żal niszczyć.....
Jak coś nieprzydatne przeważnie wywalam, lata temu na starcie takiej zabawy najpierw szpeja, co walały się po szafach i szufladach 20 i więcej lat, potem coraz młodsze.....czekam na decyzję, mnie się nie spieszy. Poszuka wśród złomu lampowego ale słabo to widzę....
LuKash pisze: ↑pn, 25 listopada 2024, 09:14
Witam. Ja potrzebuje 4 cokoły pełne czyli z kołnierzem takie jak w lampie. Te płaskie które kolega zaoferował mi nie podejdą.
Link z lampyelektronowe.pl zawiera takie jak Kolega szuka.