cirrostrato pisze: ↑sob, 13 lipca 2024, 14:06
Ot jak u mnie zwykle: syn ładnie układa gres w kolejnym pokoju domku nad rzeczką (w sumie ułoży ok. 200m2, materiał jest), ja potrafię kupić klej ATLAS Geofleks, trochę się starając, po 21zł/worek a cena w sklepie 42zł/worek (staniał ostatnio o 6zł/worek )....a syn do mnie Ojciec, nie dziaduj, położenie metra gresu przez kogoś to 100-150zl.........HOBBY MUSI KOSZTOWAĆ ale kombinowanie z kosztami na poziomie flaszki Komesa (polecam browar 9%) zadziwia, przynajmniej mnie.
Witam!
Kupiłem....priorytet Pocztą Polską
17zł, pal licho te pieniądze, może być tak, że i tej jednej sztuki nie będzie u nich na stanie.
Ja mam ten problem, że do mojego hobby w domu nikt specjalnie się nie chce dołożyć, wydać na bzdety jak najbardziej
Komesa nie pijam.....po co mi piwo po którym będę zmęczony?
Nie mam też od 2 lat punktu kasowego we wsi, znaczy jest ale otwarty tylko w środę, w inne dni muszę iść 2,5km w jedną stronę, drugie tyle do domu, dla mnie jest to bez sensu i wiele urządzeń leży odłożonych "ad acta", część prowizorycznie naprawiam i się tego balastu pozbywam na Facebooku.
Ale na ogół jak trzeba zamówić części na niekorzystnych warunkach, to po prostu sprzęt idzie do ludzi albo na przemiał.
Wieś na północy Polski to nie Gdańsk, Warszawa, Poznań czy też Wrocław.....jest Paczkomat, jeździ listonosz i kurierzy ale jedyną drogą zdobycia czegokolwiek jest droga zakupów online.
Mam też zwyczaj omijać sklepy, które mają w opcjach wysyłki tylko Pocztę Polską, to stary uraz, potem pół wsi wie, że coś do mnie przychodzi, Paczkomat jest dużo lepszy.