Powerbank.

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
tedikruk111
625...1249 postów
625...1249 postów

Powerbank.

Post autor: tedikruk111 »

Witam.
Kupiłem nowego smartfona bo stary tyle ważył że na dłuższy wypad wymagał szelek do gaci.
Znalazłem model. Odczekałem trochę jak cena zeszła do 900 zł i wyprzedaż resztek magazynowych.
Skopiowałem CALUTKĄ zawartość I NIESTETY baterie takie same 5000mA i nowy ciągnie ledwo dwa dni
a trzylatek dociągał tydzień roboczy, w tym grę na planszówkach 4 latki.
Szukam jakiegoś power banku cienkiego rozmiaru typowego srajfona. Mocowanie: Przylepiec tkaninowy biały.
Bo jak pójdę w długą co by nie padło zasilanie.
Ten post zawiera lokowanie produktu, tak więc obecny model to Motorola G72 , poprzedni w związku
z niepewną pogodą w Krakowie poleciał do wód (ciepłych)
Jak ktoś znajdzie smartfona w cenie poniżej 1K zł z głośnikami??? STEREO i jeszcze nówka nie śmigana,
to niech się odezwie
Pozdrawiam.
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Powerbank.

Post autor: taipan3 »

Do końca nie rozumiem tematu bo mój srajfon wymaga ładowania codziennie i tak było od nowości. Ładuję w nocy jak śpię , potem z pracy jak jadę do domu .
Wydawało mi się ze tak wszyscy mają .
CHOPIN66
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: CHOPIN66 »

Ja swój ładuje co 3 dni chyba ,że gram to wtedy tak co 1-1,5 dnia. Mam Alcatel 1S z 2020. Ładuję głównie w nocy. tak aby rano był naładowany. :D
brencik
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: brencik »

To tak jakby się skarżyć że samochód pali 7 litrów zamiast 2...
Awatar użytkownika
tedikruk111
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: tedikruk111 »

Witam.
Koledzy odpuście. Czy ja się SKARŻĘ !!!!
Że życie jest do do dupy.
Że muszę znosić kobietę która podobała mi się 40 lat temu?
Szukam żłoma elektronicznego który będzie śmigał na MOICH ZASADACH.
Tyle i aż tyle.

Tak na na końcu. W wieku 70 lat zrozumiałem czemu nauczyciele nas " katowali" pytaniem
co autor 30.min opowiadania miał na myśli.......
Eureka dłuuuuugo nie przychodziła.
Ale wtedy nie było twardych dysków w podsufitkach.
Życzę zdrowia i poluzowania gumy w pantalonach.
Pozdrawiam.
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
Awatar użytkownika
Locutus
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Locutus »

Kolego, DWA dni to dobry wynik w 'dzisiejszym smartfonie' 8)
Na początek wyłącz wszystkie niepotrzebne usługi.

https://pl-pl.support.motorola.com/app/ ... --moto-g72
Olkus
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Olkus »

Ja ładuje telefon codziennie wieczorem (Samsung Galaxy M23 5G, też 5000mAh bateria), ma wtedy ok. 40...50%, a że w ciągu dnia bywa przydatny to warto mieć więcej baterii, a nie chce targać powerbanka "cegły" 20000mAh (teoretycznie). Dwa dni daje rady wytrzymać - oczywiście zależy co się robi, ale ja jednak wolę mieć zapas.

Pozdrawiam,
A.
Kupię lampy: 35Z4GT, 12K8GT,
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

Czołem.
Mam Samsunga S20, który bez dodatkowych kilkunastu aplikacji cechował się takim poborem prądu z akumulatora, że ten wytrzymywał 3...4 dni bez ładowania. Później przeniosłem na niego wszystkie używane przeze mnie aplikacje ze starego Samsunga S7 i obecnie bez ładowania działałby przeciętnie dwa dni, ale że używam go bardzo często (odbieram i wykonuję dużo telefonów, korzystam między innymi z map Google /nawigacji w dalszych "wycieczkach" samochodem; wtedy czasami podłączam go pod ładowarkę samochodową/, programów do monitorowania aktywności fizycznej, poczty i kilku innych) to podładowuję go indukcyjnie codziennie w godzinach nocnych. Ładowanie akumulatora mam ustawione tak, by nigdy nie przekraczało 85%, ale też podczas eksploatacji telefonu nie spadało poniżej 20%. Ciekaw jestem jak długo wytrzyma bateria przy takiej eksploatacji. We wcześniejszym modelu Samsunga (S7 EDGE) bateria bardzo osłabła po ok. 4,5 roku eksploatacji, przez co telefon wyłączyłem i włączam go bardzo rzadko).

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Takie tam...Jak się chce mieć wszystko w jednym....od lat dożynam telefony po Żonie (emerytka pracująca na kontraktach więc telefoniki ,,na firmę''), teraz jakieś truchło stare bo już trzyletnie ale: nie gram, nie mam neta w telefonie, ładuję raz na 4-5 dni, zdjęcia robię aparatem i to nie najgorszym, internet mam w kompie (łącze światłowodowe w domu), telefon tylko do nadawania i odbioru najprostszych wiadomości (także SMS) a i tak TO JEST SMYCZ, jak będąc na mieście nie odbiorę na cito to wielki larum w rodzinie. Bawi was to..........
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Ja postępuję dokładnie odwrotnie - korzystam z czego się tylko da na smartfonie, mając niezłe i najnowsze technologie zawsze pod ręką. Internet, kalkulator, budzik, organizer, aparat fotograficzny, kamerę podczerwoną, mały monitor do wielu innych urządzeń z których korzystam, nawigację w samochodzie, miernik ciśnienia atmosferycznego, notatnik, dyktafon, kartę płatniczą, bankowość, sztuczną inteligencję, pilota do systemów i telewizora, sprzętu audio, Netflixa, Tidala itd, zdając sobie oczywiście sprawę, że wszystkie te aplikacje, czujniki i transceivery do komunikacji ze światem zewnętrznym są oczywiście gorsze, niż te oferowane przez specjalistyczną aparaturę, ale za to są w jednym urządzeniu, które zawsze ma się pod ręką... :wink:

Pozdrawiam
Romek
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Pędzimy cały czas do przodu, prędzej, prędzej.....kumple ze studiów, ile my piwa wypiliśmy pod ćwiartkę (obowiązkową) kurczaka ,,u Wojtka'' z lewej strony Wydz. Elektroniki PW ( pozostał tam tylko kawałek fundamentu po tym przybytku...), pędzili jak szaleni przez życie, dobili do końca a żaden nie miał na liczniku 69....i po co, więcej luzu. Będąc wielokrotnie lata temu u syna w Norwegi zawsze mnie fascynowało jak tam się żyje, spokojnie, wolniej gdzie się tak spieszyć, zawsze się zdąży...ale to już zupełnie inna bajka.
Awatar użytkownika
^ToM^
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ^ToM^ »

Romekd pisze: pt, 10 listopada 2023, 12:40 Ja postępuję dokładnie odwrotnie - korzystam z czego się tylko da na smartfonie, mając niezłe i najnowsze technologie zawsze pod ręką. Internet, kalkulator, budzik, organizer, aparat fotograficzny, kamerę podczerwoną, mały monitor do wielu innych urządzeń z których korzystam, nawigację w samochodzie, miernik ciśnienia atmosferycznego, notatnik, dyktafon, kartę płatniczą, bankowość, sztuczną inteligencję, pilota do systemów i telewizora, sprzętu audio, Netflixa, Tidala .....
A co to jest za smartfon Romanie?
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Czołem.
Korzystam ze smartfona Samsung Galaxy S20 FE 5G, czyli już staruszka (jak na czas używania telefonu przez kilku moich znajomych :wink: ). Korzystam z kilku zewnętrznych urządzeń, np. kamery termowizyjnej, jako przystawki do telefonu, modułów z komunikacją BT i WiFi. Jako pilota używam smartfona do sterowania oświetleniem w domu, do sterowania tunerów WiFi i kilku źródeł sygnału audio, w tym radiowych odbiorników internetowych i przetworników oraz odbiornika Tidal. Dysponuję oczywiście dobrym aparatem fotograficznym, ale na co dzień używam tego w telefonie, bo nie chce mi się wyciągać torby z szafy (pewnie w aparacie fotograficznym padł już akumulator, bo nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatni raz go ładowałem...). Przed chwilą "skanowałem" smartfonem dokumenty dla księgowej, wykorzystując program "Lens" na smartfonie. Zrobiłem zdjęcia dokumentów, wcisnąłem udostępnij, poczta mailowa, księgowa... i poszło... Sądziłem, że większość osób tak właśnie postępuje ze swoimi smartfonami, wykorzystując je do wszystkiego, do czego się tylko da...

Pozdrawiam
Romek
Awatar użytkownika
szalony
moderator

Post autor: szalony »

Jeśli ktoś poszukuje powerbanka to polecam niezmiennie ten https://mi-home.pl/products/mi-50w-power-bank-20000mah

Cegła ta posiada słuszną pojemność dwudziestu amperogodzin przy 3,7W (74Wh). Nie mierzyłem pojemności bo nie chciałem drzeć go do zera, ale "śiaomi" raczej nie oszukuje, zbyt poważna firma dzisiaj. Dostępny jest Quickcharge II, na "środkowym" złączu (USB-C) do 50W, przetwornica chyba na tranzystorach z GaN, ładuje bez problemu małe laptopy. Uwaga: wydaje mi się, że środkowe złącze jest przeznaczone tylko do szybkiego ładowania, urządzenia które nie negocjują "quickcharge", bądź też nie posiadają rezystorów do pinów danych (informujących ładowarkę ile pobierają prądu) czasami nie chcą obudzić powerbanka, i trzeba korzystać z bocznych złącz.

Wadą jest słuszna waga i gabaryty (cóż, pojemność), i również niemała cena. Są tańsze wersje z mniejszą mocą ładowania.
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Awatar użytkownika
Locutus
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Locutus »

szalony pisze: pn, 13 listopada 2023, 19:30 Jeśli ktoś poszukuje powerbanka to polecam niezmiennie ten https://mi-home.pl/products/mi-50w-power-bank-20000mah
/ciach
Wadą jest słuszna waga i gabaryty (cóż, pojemność), i również niemała cena. Są tańsze wersje z mniejszą mocą ładowania.
No cóż, "fizyki nie oszukasz" - waga dobrze wróży co do pojemności.
Ale marketingowców mają 'typowych' :lol:
Screenshot 2023-11-13 203158.jpg
ODPOWIEDZ