Z wnętrznościami, niemniej na fotkach już rozłożone.
Obudowa w sam raz pod moje 486 Ultimate czy P5 Ultimate, które planowałem od dłuższego czasu

Procesor AMD, późna seria 486 DX4 100Mhz nominalnie Pamięci pomieszane 30 z 72, ale działało toto

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
W sumie to masz rację. Niemniej biorąc pod uwagę wymiary obudowy tego zasilacza, wnętrze jest mocno rozczarowujące.Olkus pisze: ↑pn, 4 września 2023, 15:04 Jak chodzi o zasilacz to przy na tyle małej mocy radiatory są OK. Widziałem niewiele większe w zasilaczu o mocy w teorii dwa razy większej. W teorii, bo w praktyce bebechy identyczne jak w zasilaczu 300W, który wcześniej rozbierałem.
Ale elektrolity są faktycznie oszczędnościowe, warto wymienić. Te duże na pierwotnej chyba lekko napuchnięte, chyba że to tak na zdjęciu wygląda?
Pozdrawiam,
A.
Wygląda na 'typowy zasilacz AT z dawnych czasów'
Powiedzmy, że w szereg. Ale przynajmniej złapałem po co ten filtr RC jest podzielony na dwie części. W połowie jest jakaś linia dla zasilania 110V.
Jest miejsce na flitr (mam takie)... możesz dostać go za zero złotych... ale wysyłka 'zrobi' wartość
Znalazłem też takie na 250V, więc ostatecznie one pójdą.Olkus pisze: ↑pn, 4 września 2023, 20:16 Jak tylko Ci tam w PCB wejdą 330uF/400V to śmiało, aczkolwiek trochę marnotrawstwo![]()
Te kondensatory na 2kV łączą fazę i zero z uziemieniem, to powinny być kondensatory klasy Y. Jak będę wysyłał scalaki dorzucę do paczki.
Kontroler to bardzo popularny i dość niezawodny TL494 ale w wykonaniu Daewoo. Ciężko go ubić, zasilacz impulsowy na nim z 450V na wtórnej zrobiłemWytrzymał sporo, bo zanim układ całość uruchomiłem to trochę "dymków" było
![]()
Mam trochę z odzysku to mogę dorzucić.
Pozdrawiam,
A.
Mam filtry, tylko muszę odkopać
Kolor pasqdny