Wzmacniacz co prawda nie lampowy, ale konstrukcja już nie najnowsza, więc myślę, że można założyć na tym forum temat o takowym

Wzmacniacz będzie składany z tego co jest "pod ręką", czyli wykorzystanie przydasi. Płytkę wraz z elementami zakupiłem przy okazji u jednego z Kolegów z forum. W planach jest wykonanie kopii tej płytki w programie CAD i wykonanie PCB dla drugiego kanału.
Zasilacz: tutaj początkowo planowałem wykorzystać transformator toroidalny od halogenów o mocy 100 W, oczywiście po nawinięciu odpowiednich uzwojeń. Ale z racji tego, że trafo jest małe ręcznie byłaby to robota dość nie wygodna, nawijarki oczywiście nie mam

Jakieś dwa lata temu zacząłem eksperymentować z budową własnych zasilaczy impulsowych. Jeden wykonany został do układów lampowych (ponad 500 V jałowo po stronie wtórnej), a drugi leżał nie uruchomiony w szufladzie, który miał być na niższe napięcie, liczyłem na ok. 2 x 25 V + 2 x 12 V. W zeszłym tygodniu udało mi się go uruchomić po 4 dniowej walce, co uważam za sukces

Zasilacz wykonany z tego co było pod ręką, karkasy i rdzenie dla transformatorów pozyskane są z zasilaczy ATX, trafo główne to było bardzo popularne EI33. Sterujące to też jakiś rdzeń z małego trafka w ATX, był ze szczeliną którą zeszlifowałem. Przekładnik prądowy ma 1 zwój i 25 zwojów z tego co pamiętam, rdzeń też z odzysku.
Zasilacz jest bardzo dokładnie opisany tu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1287723.html Niewielką zmianę wprowadziłem odnośnie pojemności kondensatorów po stronie wtórnej, dla sekcji pomocniczej jest 2 x 220 uF a dla końcówki mocy 2 x 1000 uF 50 V Frolyt ERF Low ESR. I tutaj się zastanawiam czy ta pojemność nie jest trochę mała, ale w końcu to zasilacz impulsowy....
Do kompletu mam jeszcze zabezpieczenie głośników, kiedyś wykonana płytka znalazła teraz zastosowanie

Obudowa: planuję wykorzystać pozyskaną z odtwarzacza CD Uher CD30A, wymaga odmalowania i oczyszczenia z korozji, która pojawiła się w kilku miejscach, to już zadanie na ciepłe pory roku. Oczywiście trzeba będzie wycinać także nowy panel przedni, tutaj zastanawiam się nad skorzystaniem z frezarki CNC.
Kilka zdjęć zmontowanych płytek poniżej.
Pozdrawiam,
A.