Sprzedam lampy elektronowe- NOS.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Sprzedam lampy elektronowe- NOS.
Witam,
mam do sprzedania lampy elektronowe- NOS.
Są to lampy wojskowe, pochodzące z tzw. zipów,
czyli części zapasowych od radiostacji i innych urządzeń elektronicznych
znajdujących się kiedyś w wojsku.
Niektóre są lakowane w oryginalne woreczki foliowe z napisem z jednej strony rosyjskim,
a z drugiej z napisem polskim, niektóre maja czerwone oznaczenia typów lamp.
Lampy testowane wyrywkowo w radiu lampowym.
Oto rodzaje typów lamp, ilości i ceny:
1) EF83- 15 sztuk, 10 zł/szt,
2) EH81- 8 sztuk, 10 zł/szt
3) EF85- 7 sztuk, 12 zł/szt,
4) EBF89- 3 sztuki, 12 zł/szt.
Wszystkie lampy są produkcji TUNSGRAM, nóweczki sztuki.
Najlepiej jak by ktoś kupił całość, po prostu chcę się pozbyć nadmiernych zapasów,
stąd taka niska cena w porównaniu z innymi potralami aukcyjnymi.
Pozdrawiam
mam do sprzedania lampy elektronowe- NOS.
Są to lampy wojskowe, pochodzące z tzw. zipów,
czyli części zapasowych od radiostacji i innych urządzeń elektronicznych
znajdujących się kiedyś w wojsku.
Niektóre są lakowane w oryginalne woreczki foliowe z napisem z jednej strony rosyjskim,
a z drugiej z napisem polskim, niektóre maja czerwone oznaczenia typów lamp.
Lampy testowane wyrywkowo w radiu lampowym.
Oto rodzaje typów lamp, ilości i ceny:
2) EH81- 8 sztuk, 10 zł/szt
3) EF85- 7 sztuk, 12 zł/szt,
4) EBF89- 3 sztuki, 12 zł/szt.
Wszystkie lampy są produkcji TUNSGRAM, nóweczki sztuki.
Najlepiej jak by ktoś kupił całość, po prostu chcę się pozbyć nadmiernych zapasów,
stąd taka niska cena w porównaniu z innymi potralami aukcyjnymi.
Pozdrawiam
-
- 3125...6249 postów
Re: Sprzedam lampy elektronowe- NOS.
Wysłałem pw.
- Tomek Janiszewski
- 3125...6249 postów
A Tungsram robił inne ?

- Tomek Janiszewski
- 3125...6249 postów
A to zależy od typu. Np. EF85 robił w obskurnych (w sensie ciemnych
) rurach, do tego jeszcze nieforemnych. To jeszcze brzydsze wykonanie niż w przypadku RFT.

O takie "ślicznotki"Tomek Janiszewski pisze: ↑pt, 22 października 2021, 08:20 A to zależy od typu. Np. EF85 robił w obskurnych (w sensie ciemnych) rurach, do tego jeszcze nieforemnych. To jeszcze brzydsze wykonanie niż w przypadku RFT.

- janusz rafalski
- 375...499 postów
Do Janiszewskiego. Skończ kolego z tą twórczością słowotwórczą. Te szambopodobne, na szmatach, anody w pończochach itp. już naprawdę nudzą i nie są dowcipne, a wprowadzają zamęt w technicznym słownictwie. Wyobrażasz sobie jak nowy uczestnik forum reaguje na takie nowotwory?-nie wie o co chodzi. O de mnie (prywatnie) dostajesz BANA. Z poważaniem trochę starszy od Ciebie Janusz Rafalski.
- Tomek Janiszewski
- 3125...6249 postów
Ale przecież ślicznotka jaką pokazałeś - to E83F, nie majaca nic wspólnego nie tylko z EF85, ale także z oferowaną również w tym temacie EF83. Wbrew temu co można sądzić (a nawet wyczytać na r-type.org ) - nie jest to niezawodna wersja tej ostatniej (pentody audio, regulacyjnej mutacji EF86) tylko szerokopasmowa pentoda średniej mocy o krótkiej charakterystyce. Coś pośredniego pomiędzy powszechnie znaną EF80 a E81L która z racji litery na końcu uchodzi dziś w środowisku audiofilskim za pentodę głośnikową mimo że nie do tego celu została skonstruowana. Co do EF85 - to na tejże stronie r-type.org można zobaczyć ją w pończoszniczym wykonaniu TUNGSRAM, miałem jednak na myśli to co poniżej:
- Tomek Janiszewski
- 3125...6249 postów
Sam uprawiasz słowotwórstwo, ponieważ prywatne ignorowanie jednego użytkownika przez drugiego od zawsze nazywało się potocznie PLONKIEM a nie BANEMjanusz rafalski pisze: ↑pt, 22 października 2021, 17:18 Do Janiszewskiego. Skończ kolego z tą twórczością słowotwórczą. Te szambopodobne, na szmatach, anody w pończochach itp. już naprawdę nudzą i nie są dowcipne, a wprowadzają zamęt w technicznym słownictwie. Wyobrażasz sobie jak nowy uczestnik forum reaguje na takie nowotwory?-nie wie o co chodzi. O de mnie (prywatnie) dostajesz BANA. Z poważaniem trochę starszy od Ciebie Janusz Rafalski.

Pozdrawiam ozięble z domieszką ironii
Tomek Janiszewski
PS. prośba do Administracji: proszę o przeniesienie obu postów (niniejszego oraz tego na który odpowiadam) do działu "Dyskusje ogólne", chyba że zapadnie decyzja że właściwszym miejscem będzie Kosz.
Panowie, zgodnie z sugestią jednego z Was skopiowałem wątek do działu "Dyskusje ogólne". Jeżeli zamierzacie kontynuować rozmowę o związanym z lampami słownictwie "technicznym", proszę to robić w tamtym dziale. W tym wątku Wasze odpowiedzi niebawem usunę, zresztą cały wątek wcześniej czy później zostanie przeniesiony do archiwum, po tym gdy przedmiot sprzedaży zmieni właściciela.
Pozdrawiam
Romek
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Jakbyś uważniej zapoznał się z tytułową ofertą, to zauważyłbyś pewien istotny szczegół na ostatnim zdjęciuTomek Janiszewski pisze: ↑pt, 22 października 2021, 20:09Ale przecież ślicznotka jaką pokazałeś - to E83F, nie majaca nic wspólnego nie tylko z EF85, ale także z oferowaną również w tym temacie EF83.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
- Tomek Janiszewski
- 3125...6249 postów
Rzeczywiście, zatem należy domniemywać że Autor ogłoszenia pomylił się w jego treści, i z oczywistego powodu nie mógł już tego poprawić a nie że wstawił niewłaściwe zdjęcie?Thereminator pisze: ↑pt, 22 października 2021, 20:44Jakbyś uważniej zapoznał się z tytułową ofertą, to zauważyłbyś pewien istotny szczegół na ostatnim zdjęciuTomek Janiszewski pisze: ↑pt, 22 października 2021, 20:09Ale przecież ślicznotka jaką pokazałeś - to E83F, nie majaca nic wspólnego nie tylko z EF85, ale także z oferowaną również w tym temacie EF83.

W takim razie moja pisanina nie poszła na marne: ktoś kto potrzebowałby lamp EF83 (np. do magnetofonu ZK145) uniknie przykrego rozczarowania gdyby w paczce nadeszły nieprzydatne do tego celu (choćby ze względu na cokołowanie) E83F. A ponieważ jednym z zainteresowanych tymi lampami byłem ja - winien Ci jestem podziękowania, mimo że nastawiałem się na odbiór osobisty. Na EBF89 reflektuję nadal, już bez względu na wykonanie. Dla mnie te lampy śmieciówkami nie są i nigdy nie były.Oto rodzaje typów lamp, ilości i ceny:
-
- 3125...6249 postów
Witam. Ponownie wysłałem pw. Doszło ?