Nawijarka z Chinlandji
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- tomasz6662
- 375...499 postów
Nawijarka z Chinlandji
Cześć
Co myślicie o takiej https://pl.aliexpress.com/item/40003367 ... b201603_53 ręcznej nawijarce do zabawy w nawijanie cewek transformatorów? Może ktoś już używał? Trochę zniechęcają plastikowe koła zębate, ale zbyt wielkich obciążeń chyba na nich nie będzie. Wiem, że można zrobić taniej samemu na kawałku deski lub ze starej wkrętarki, tylko że pozostaje odwieczny problem zliczania obrotów.
Jest jeszcze taki model: https://pl.aliexpress.com/item/32734094 ... b201603_53 mniej intuicyjne zliczanie - na tarczy zamiast licznika obrtów ale ma trzy, a nie dwa biegi.
pozdrawiam
Co myślicie o takiej https://pl.aliexpress.com/item/40003367 ... b201603_53 ręcznej nawijarce do zabawy w nawijanie cewek transformatorów? Może ktoś już używał? Trochę zniechęcają plastikowe koła zębate, ale zbyt wielkich obciążeń chyba na nich nie będzie. Wiem, że można zrobić taniej samemu na kawałku deski lub ze starej wkrętarki, tylko że pozostaje odwieczny problem zliczania obrotów.
Jest jeszcze taki model: https://pl.aliexpress.com/item/32734094 ... b201603_53 mniej intuicyjne zliczanie - na tarczy zamiast licznika obrtów ale ma trzy, a nie dwa biegi.
pozdrawiam
wszyscy jesteśmy nienormalni, tylko nie wszyscy zdiagnozowani
Re: Nawijarka z Chinlandji
Mam tę pierwszą i bardzo dobrze się sprawuje. Plastikowe... bynajmniej nie jest głośna a na drugim biegu poiwania aż miło.
-
- administrator
- Kontakt:
Też mam tą z pierwszego linku. Sprawuje się bardzo dobrze.
- tomasz6662
- 375...499 postów
No to zamówiłem. Gdzie zaopatrujecie się tanio w kształtki EI ? Mogą być zwykłe prądnicowe 0,5. Z rozbiórki starych czy raczej nówki?
-
- 2500...3124 posty
A czy ta nawijarka była oclona i ovatowana ?
- tomasz6662
- 375...499 postów
Ja dogadałem się z Chińczykiem że wyślą mi european special line w tej samej cenie co ma niby zabezpieczyć przed dodatkowymi opłatami. Jest teraz kod LODY50 na aliexpressie który obniża cenę o 6 dolarów. Wyszło mi do zapłaty za nawijarkę 181 zł.
Nie płaciłem... niektórzy Chińczycy bez mówienia wysyłają z zaniżoną deklaracją wartości, bo wiedzą, że kupujący może zostać obciążony cłem a tak cieszy się podwójnie, że kupił tanio i uniknął opłat.
- tomasz6662
- 375...499 postów
Nawijarkę dziś przyjechała. Jak się zmienia w niej biegi?
- tomasz6662
- 375...499 postów
Ale jak przerzucam wajchę na górną oś (po zdjęciu gumowego kółka) to wajcha haczy o dolną oś i nie da się nią obrócić 

Bo trzeba ją zamocować umiejętnie... da się... sam taką mam. Górna oś to przełożenie 1:1 dolna 1:8.
Jestem ciekaw jaki wpływ na poziom cen będzie miała epidemia koronawirusa w Państwie Środka i czy teraz takie zakupy będą bezpieczne.
Pozdrawiam
Wiesław
Pozdrawiam
Wiesław
-
- 2500...3124 posty
Ja jestem ciekaw czy została oclona i ovatowana
A co do co do kraju wysyłki. Zakupiłem na aliexpres kondensatory oczywiście z darmowa przesyłką a mam informacje jak poniżej więc o koronawirusa się nie boję
A co do co do kraju wysyłki. Zakupiłem na aliexpres kondensatory oczywiście z darmowa przesyłką a mam informacje jak poniżej więc o koronawirusa się nie boję

- tomasz6662
- 375...499 postów
Ani cła ani vatu nie płaciłem.