Witam.
Kilka dni temu znalazłem na złomie pewne urządzenie, które na tabliczce opisane jest jako: KENT ELECTRONIC AMPLIFIER TYPE 1M, made in England.
Próbowałem szukać w internecie jakichś informacji na jego temat, ale nie znalazłem niczego. Być może dlatego, że urządzenie to jest prawdopodobnie częścią jakiegoś większego urządzenia. W środku siedzą dwie ECC83 i dwie E182CC. Poniżej kilka zdjęć dla zobrazowania problemu.
Czy ktoś z Was spotkał się z takim urządzeniem, jakimiś danymi lub schematami albo może ma chociaż pomysł do czego to służyło?
Pozdrawiam.
Zagadka - Kent electronic amplifier type 1M
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Zagadka - Kent electronic amplifier type 1M
Polska to dziwny kraj - za 30 zł nie załatwisz tu prawie nic, ale za flaszkę - praktycznie wszystko 

- AZ12
- 3125...6249 postów
Re: Zagadka - Kent electronic amplifier type 1M
Witam
Jest to prawdopodobnie wzmacniacz sygnałowy do zastosowania w przemyśle.
Jest to prawdopodobnie wzmacniacz sygnałowy do zastosowania w przemyśle.
Ratujmy stare tranzystory!
-
- 125...249 postów
Witam,
to może być element rejestratora tablicowego pracującego w układzie kompensatora automatycznego. Z takimi rejestratorami f-my Kent electronic rejestrującymi stężenie H2SO4 na taśmie papierowej spotkałem się w latach 70. Działały bez zarzutu.
Pozdrawiam. Jerzy
O ile mnie pamięć nie myli, to typ tych rejestratorów był Mark 1.
to może być element rejestratora tablicowego pracującego w układzie kompensatora automatycznego. Z takimi rejestratorami f-my Kent electronic rejestrującymi stężenie H2SO4 na taśmie papierowej spotkałem się w latach 70. Działały bez zarzutu.
Pozdrawiam. Jerzy
O ile mnie pamięć nie myli, to typ tych rejestratorów był Mark 1.
Jeżeli nie ma drugiego transformatora na wejściu układu, to pewnie jakiś wzmacniacz przemysłowy. Jeżeli jest, to może to być wzmacniacz wejściowy kanału np. stołu mikserskiego.
Transformator jest tylko jeden. Mi to bardziej wygląda na coś przemysłowego, ale nie mam pojęcia co. W przypływie wolnych chwil (czyli pewnie nie za szybko) siądę do tego i przynajmniej lampy posprawdzam.
Dzięki za odzew.
Dzięki za odzew.
Polska to dziwny kraj - za 30 zł nie załatwisz tu prawie nic, ale za flaszkę - praktycznie wszystko