Pocztowe oszusty ???
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Pocztowe oszusty ???
Poczta polska-zauważyliście że kiedyś porządna firma a teraz coraz częściej oszukują ?
-
- 6250...9374 posty
Re: Pocztowe oszusty ???
Walisz na oślep, możesz precyzyjniej?
Mnie też ostatnio oszukali. Paczka miała być w 48 godzin, a przyszła w 24.
A ja mam wrażenie, że 'szaza is back'....Kowal66 pisze:Poczta polska-zauważyliście że kiedyś porządna firma a teraz coraz częściej oszukują ?
- salicjonał
- 1250...1874 posty
Tygodnik "NIE" (nie pamiętam, w którym numerze) opisywał głupotę, czyli nowy program, zapewniający pracę więźniom na poczcie.
Nikt nie pomyślał, że więźniów wysyła się do pracy fizycznej, np. na budowie, a nie tam, gdzie można coś ukraść.
Nikt nie pomyślał, że więźniów wysyła się do pracy fizycznej, np. na budowie, a nie tam, gdzie można coś ukraść.
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
-
- 100...124 posty
Ja tam złego słowa na Pocztę Polską jako doręczyciela paczek złego słowa jak na razie powiedzieć nie mogę. A odbierałem ich już sporo. Tym bardziej, że też mają opcję "odbiór w punkcie", która bardzo mi się podoba. Mi kiedyś wysłano uszczelkę do silnika samochodu w oryginalnej zgrzewce, na której była doklejona nalepka adresowa. Znajomemu za to kiedyś nadawca wysłał trzy świetlówki 40 W. Zawinięte tylko w folię strecz i na to nalepka adresowa. I doszły całe. Pewien inny znajomy za to wiesza psy na Poczcie Polskiej, a zapomniał, jak kurier dostarczył mu paczkę z częściami samochodowymi. Podrobił podpis i podrzucił paczkę pod bramę.
- lamposz
- 625...1249 postów
- Kontakt:
To ani Szaza ani Piotr Krys. Znam tą osobę osobiście ( swoją drogą bardzo ją lubię ) i to nie onaLocutus pisze:A ja mam wrażenie, że 'szaza is back'....Kowal66 pisze:Poczta polska-zauważyliście że kiedyś porządna firma a teraz coraz częściej oszukują ?

Poszukuję lamp nadawczo generacyjnych serii T-0x, TBx/xxx, Q-0x, QBx/xxx
Poszukuję 811A/G811, OT400, 833A, OT100, 6146, QE05/40
Pozdrawiam Andrzej
Poszukuję 811A/G811, OT400, 833A, OT100, 6146, QE05/40
Pozdrawiam Andrzej
- salicjonał
- 1250...1874 posty
Nikomu nie zależy na tym, żeby przesyłki były ostrożnie traktowane, bo zdarza się, że poczta czasami uszkodzi powierzoną paczkę, a opcja "ostrożnie" to pokusa dla pracowników poczty, aby jeszcze bardziej to zniszczyć. Ja stosuję bardzo dobre opakowania, i mimo takich zabezpieczeń jeden odbiornik rozleciał się - chyba musiał spaść z kilku pięter.
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
Poczta ma swoje "odpały", ogólnie nie jest najgorzej, ale ostatnie przesyłki jakoś licho dochodzą.
pocztex48 - 5 dni
inny pocztex48 - 3 dni + rozwalone opakowanie (na szczęście to tylko kartony w kartonie
)
zwrotka - ponad 2 tyg. (100 km), gdzie inna zwrotka (ok. 400 km) potrafiła wrócić w gdzieś w 4 dni
pocztex48 - 5 dni
inny pocztex48 - 3 dni + rozwalone opakowanie (na szczęście to tylko kartony w kartonie

zwrotka - ponad 2 tyg. (100 km), gdzie inna zwrotka (ok. 400 km) potrafiła wrócić w gdzieś w 4 dni
Nie wiem czy tak jest wszędzie, ale ostatnio przyszła do mnie paczka z opcją ostrożnie, gdzie naklejki naklejane przez pocztę były czarne! z białym napisem, w dodatku rozmiarów mini (na oko 4,5x2cm). Na czarnej foli niezauważalne. Dojrzałem je przy rozpakowaniu, a wzrok mam bdb.salicjonał pisze:Nikomu nie zależy na tym, żeby przesyłki były ostrożnie traktowane, bo zdarza się, że poczta czasami uszkodzi powierzoną paczkę, a opcja "ostrożnie" to pokusa dla pracowników poczty, aby jeszcze bardziej to zniszczyć. Ja stosuję bardzo dobre opakowania, i mimo takich zabezpieczeń jeden odbiornik rozleciał się - chyba musiał spaść z kilku pięter.
Ja naklejam duże naklejki (10x10 cm) OSTROŻNIE SZŁO z czerwonym kielichem, bo uważam, że niektórzy ludzie jednak myślą i wiedzą po co się je nakleja. A za opcję ostrożnie nie płacę.
Ostrzegam przed przedświątecznym kolejkami - dzisiaj na poczcie, gdzie normalnie się czeka maks. 5 minut, ja stałem 45 minut po jeden przelew...
- Thereminator
- 6250...9374 posty
-
- 100...124 posty
I pieniądze będą szły kolejne 3 dni robocze. Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio robiłem przelew na poczcie. Robię przelew elektroniczny i wpłata dochodzi max 10 minut. Nawet nie pamiętam, kiedy ostatni raz kupowałem doładowanie do telefonu, skoro da się to zrobić przelewem elektronicznym, a ostatecznie w bankomacie. Jedynie rok temu musiałem osobiście pofatygować się do banku żeby zapłacić mandat, bo przelewem elektronicznym za pierona nie szło.Kowal66 pisze:Ostrzegam przed przedświątecznym kolejkami - dzisiaj na poczcie, gdzie normalnie się czeka maks. 5 minut, ja stałem 45 minut po jeden przelew...
Na szczęście przelew dotarł zaskakująco szybko - tego samego dnia po 18Marek 1974 pisze: I pieniądze będą szły kolejne 3 dni robocze. .

Może dlatego że płatność do allegro przez PayU.
Mam takie pytanie:
Czy zdążyło się kiedyś że listonosz/kurier wam przyszedł w NOCY ?
Czy zdążyło się kiedyś że listonosz/kurier wam przyszedł w NOCY ?