Witam,
Jak w temacie - poszukuję osoby, która podjęłaby się wykonania kompleksowego remontu radioodbiornika Ve301Dyn.
Podstawowym problemem odbiornika jest fakt, iż powymieniano w nim niemal wszystkie elementy lutowane - tzn. kondensatory, rezystory itd. na elementy współczesne.
Radio wykazuje obecnie jakąś chęć działania (czasem nawet coś złapie), ale ma z tym duże problemy. Ponadto obudowa ma dość duży ubytek w bakelicie.
Zależy mi na tym, aby w maksymalnym stopniu przywrócić mojemu egzemplarzowi świetność poprzez wymianę możliwie dużej ilości nowych elementów na oryginalne (o ile ktoś jeszcze takowymi dysponuje) oraz "dopieszczenie" wizualne. Odbiornik znajduje się w Gdańsku, ale nie ma problemu z wysyłką. Liczę się również z faktem, że może mnie to trochę kosztować... niemniej zależy mi na tym, aby zajął się tym profesjonalista.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt przez wiadomość prywatną - w odpowiedzi podeślę zdjęcia odbiornika i podam swój nr telefonu w celu dalszego kontaktu.
Pozdrawiam serdecznie
Robert
Kompletny remont Ve301Dyn
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Re: Kompletny remont Ve301Dyn
Witam , jest taka możliwość wiad. wysłałem na priv. 
I proszę pamiętać ,że ten odbiornik aby w miarę poprawnie odbierał potrzebuje dobrej anteny i uziemienia.

I proszę pamiętać ,że ten odbiornik aby w miarę poprawnie odbierał potrzebuje dobrej anteny i uziemienia.