Kompletny remont Ve301Dyn

Informacje o pracy i zleceniach związanych z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Butter
5...9 postów
5...9 postów

Kompletny remont Ve301Dyn

Post autor: Butter »

Witam,

Jak w temacie - poszukuję osoby, która podjęłaby się wykonania kompleksowego remontu radioodbiornika Ve301Dyn.
Podstawowym problemem odbiornika jest fakt, iż powymieniano w nim niemal wszystkie elementy lutowane - tzn. kondensatory, rezystory itd. na elementy współczesne.
Radio wykazuje obecnie jakąś chęć działania (czasem nawet coś złapie), ale ma z tym duże problemy. Ponadto obudowa ma dość duży ubytek w bakelicie.
Zależy mi na tym, aby w maksymalnym stopniu przywrócić mojemu egzemplarzowi świetność poprzez wymianę możliwie dużej ilości nowych elementów na oryginalne (o ile ktoś jeszcze takowymi dysponuje) oraz "dopieszczenie" wizualne. Odbiornik znajduje się w Gdańsku, ale nie ma problemu z wysyłką. Liczę się również z faktem, że może mnie to trochę kosztować... niemniej zależy mi na tym, aby zajął się tym profesjonalista.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt przez wiadomość prywatną - w odpowiedzi podeślę zdjęcia odbiornika i podam swój nr telefonu w celu dalszego kontaktu.

Pozdrawiam serdecznie
Robert
nikspol
125...249 postów
125...249 postów

Re: Kompletny remont Ve301Dyn

Post autor: nikspol »

Witam , jest taka możliwość wiad. wysłałem na priv. :D
I proszę pamiętać ,że ten odbiornik aby w miarę poprawnie odbierał potrzebuje dobrej anteny i uziemienia.
ODPOWIEDZ