Witam
Pytanie nie lampowe ale...
Poszukuję rozpylacza fryzjerskiego do perfum/wody kolońskiej takiego jak na złączonym zdjęciu. Wężyk i gruszka są zbyteczne. Potrzebna jest tylko sama mosiężna końcówka rozpylacza z rurką, na zdjęciu akurat brak tej rurki. Może ma ktoś taki zabytek po babci gdzieś na strychu lub w szufladzie z przydasiami ?
Rozpylacz
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 2500...3124 posty
Re: Rozpylacz
Podbijam temat, rozpylacz nadal pilnie poszukiwany
Boguś ,na miły Bóg.50 lat z późno!!!
Pozdrawiam Tom
Pozdrawiam Tom
-
- 2500...3124 posty
Chyba zostają poszukiwania emerytowanych fryzjerów.
Może któryś zachował.
Może któryś zachował.
sam sobie w życiu
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
-
- 2500...3124 posty
W moim miejscu zamieszkania już to zrobiłem i brak. Zrobiłbym sobie to np z dyszy gazowej ale nie znam wymiarów otworów i umiejscowienia wlotu farby ( to ma być do malowania niewielkich przedmiotów) wszelkie próby zrobienia = niepowodzenie, chlapie. Kiedyś za młodych lat pomalowałem takim rozpylaczem i pompką do samochodu nie jeden rower a nawet motocykl, nie wspominając o mniejszych detalach. Lakier nie różnił się niczym od fabrycznego a np. młotkowy wychodził rewelacyjnie. Maluje się tym podobnie jak aerografem z tym ze taki rozpylacz ma większa wydajność.
-
- 2500...3124 posty
Spędziłem teraz tydzień nad morzem i chyba widziałem ja czymś takim robiono dzieciom tatuaże natryskowe na promenadzie.
(a może to jednak był aerograf?)
....a może spróbować coś najtańszego ( https://allegro.pl/oferta/aerograf-do-d ... d070c3d81a ) do małych przedmiotów jak raz a te kilka złotych w przypadku porażki można przeboleć.
(a może to jednak był aerograf?)
....a może spróbować coś najtańszego ( https://allegro.pl/oferta/aerograf-do-d ... d070c3d81a ) do małych przedmiotów jak raz a te kilka złotych w przypadku porażki można przeboleć.
sam sobie w życiu
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/