Pomoc w identyfikacji głośników
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Pomoc w identyfikacji głośników
Czy ktoś wie co to za głośniki ? Pochodzą z duńskich kolumn STE-MA 400 , wysokotonowy to produkt Seas-a , niskotonowy podejrzewam też .może ktoś się spotkał/posiadał głośniki lub tej produkcji kolumny i zechce skreślić słówko?
Re: Pomoc w identyfikacji głośników
Trudno powiedziec.To powinny być niezłe grajki.
Tomasz
Tomasz
Cześć Tomaszu.
Już zidentyfikowałem te głośniczki , są w duńskich kolumnach STE-MA z końca lat 60-tych , mam 2x kolumienki Ste-ma 200 i Ste-ma 400 ,siedzą tam bardzo dobre Seas-y z serii blackcone , bardzo to dobrze gra z lampką , o dziwo te mniejsze (200) grają przyjemniej.Tutaj małe co nie co , w moich jest najlepsza wersja głośników.
http://www.troelsgravesen.dk/blackcones.htm
Już zidentyfikowałem te głośniczki , są w duńskich kolumnach STE-MA z końca lat 60-tych , mam 2x kolumienki Ste-ma 200 i Ste-ma 400 ,siedzą tam bardzo dobre Seas-y z serii blackcone , bardzo to dobrze gra z lampką , o dziwo te mniejsze (200) grają przyjemniej.Tutaj małe co nie co , w moich jest najlepsza wersja głośników.
http://www.troelsgravesen.dk/blackcones.htm
To zawsze były moje ulubione.
Tom
PS jak widać gość zadał sobie wiele trudu i uczciwie przebadał.Pomimo rozbudowanej zwrotnicy i b.dobrych przetwornikow plaskość charakterystyti marnawa ale gdyby tak przebadać wszelkie "wypasy' to okazało by się że poza ceną jakośc niezbyt dobra.
Tom
Tom
PS jak widać gość zadał sobie wiele trudu i uczciwie przebadał.Pomimo rozbudowanej zwrotnicy i b.dobrych przetwornikow plaskość charakterystyti marnawa ale gdyby tak przebadać wszelkie "wypasy' to okazało by się że poza ceną jakośc niezbyt dobra.
Tom
- Tomek Janiszewski
- 3125...6249 postów
Rozbudowanie zwrotnicy zdecydowanie kłóci się z obecnością w niej elektrolitu.