Wskaźnik stanu baterii (miliamperomierz) do MK 125
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Wskaźnik stanu baterii (miliamperomierz) do MK 125
Czy ma ktoś może zachomikowany wskaźnik stanu baterii (miliamperomierz) do magnetofonu MK 125? Najlepiej jakiś zapas ZURT-owski, bo sam magnetofon dostałem też ładny, nieporysowany.
_
- akordeonista
- 500...624 posty
Re: Wskaźnik stanu baterii (miliamperomierz) do MK 125
Mam dwa takie wskaźniki używane, ale w niezłym stanie - mocowane jedną śrubką - jeden ze "skalą" czerwono czarną, drugi z czerwono zieloną. Ten pierwszy ma urwane mocowanie, więc oddam oba - w razie potrzeby te kolorowe "skale" można łatwo zamienić. Czułość - 500 uA. Jeśli trzeba - zdjęcie mogę wstawić jutro. W.
PS. Te mierniczki służyły również jako wskaźnik poziomu zapisu w MK125 a także w MK122.
Obiecane zdjęcia poniżej. Na zdjęciu niezbyt dobrze to widać, ale miernik z zieloną skalą ma mocowanie nieuszkodzone.
Wymiary wystającego okienka miernika to 7,2 x 14,2 mm, więc otwór w pokrywie magnetofonu powinien być ciut większy.
PS. Te mierniczki służyły również jako wskaźnik poziomu zapisu w MK125 a także w MK122.
Obiecane zdjęcia poniżej. Na zdjęciu niezbyt dobrze to widać, ale miernik z zieloną skalą ma mocowanie nieuszkodzone.
Wymiary wystającego okienka miernika to 7,2 x 14,2 mm, więc otwór w pokrywie magnetofonu powinien być ciut większy.
Wszystkie szczelne złącza przeciekają a każda rura po skróceniu jest za krótka - trzecie prawo Murphy'ego.