TCXO-2

Woltomierze, mierniki uniwersalne, itp.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
DAvMed
5...9 postów
5...9 postów

TCXO-2

Post autor: DAvMed »

Witam serdecznie.
Temat mało lampowy, ale retro jak najbardziej. Popadły mi w ręce generatory TCXO-2 świętej pamięci OMIG-u.
Takie prostopadłościany z trzema wyprowadzeniami. I mam mały dylemat - albo mnie guglownica wyjątkowo nie lubi
albo też zatraciłem moc korzystania z wyszukiwarki. Na naszym forum znalazłem nawet link do katalogu OMIG-u u Alka, ale jak się okazało nieżywy (tzn. link, nie Kolega Alek :-) ). Poszukuję jak nietrudno się domyśleć nóżkologii i chociaż podstawowych parametrów - takich jak napięcie zasilania czy max pojemnosć obciążenia. Na ogląd są to całkowite NOS-y i szkoda by mi było ukatrupić szacowną konstrukcje. Zwłaszcza, że zmiany Frq wynikające ze starzenia pewnie już są za nimi.
Chciałbym zrobić z tego ( w zasadzie coś w rodzaju kitów przygotować) kilka częstościomierzy dla narybku krótkofalarskiego coby częstotliwość porządnie mierzyli a nie na podstawie jakiegoś chińskiego piezoceramika (sam widziałem tak wykonane "fabryczne" ustrojstwo choć mi się wierzyć nie chciało :o ). Tak więc jakby któryś z Szanownych Kolegów miał pod ręką jakieś dane (albo lepiej ode mnie posługiwał się wyszukiwarką :oops: ) to byłbym bardzo zobowiązany.

Pozdrawiam przedświątecznie

Krzysiek
DAvMed aka SP5KK
Awatar użytkownika
^ToM^
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: TCXO-2

Post autor: ^ToM^ »

DAvMed pisze: Chciałbym zrobić z tego ( w zasadzie coś w rodzaju kitów przygotować) kilka częstościomierzy dla narybku krótkofalarskiego coby częstotliwość porządnie mierzyli a nie na podstawie jakiegoś chińskiego piezoceramika (sam widziałem tak wykonane "fabryczne" ustrojstwo choć mi się wierzyć nie chciało :o ). Tak więc jakby któryś z Szanownych Kolegów miał pod ręką jakieś dane (albo lepiej ode mnie posługiwał się wyszukiwarką :oops: ) to byłbym bardzo zobowiązany.
Wystarczy użyć google, wpisując "omig TCXO-2" i jeden z pierwszych linków prowadzi do celu:
http://www.omig.com.pl/?M=5667
http://zdjecia.omig.com.pl/sklep/img/12 ... _kat_g.pdf
Pozdrawiam!
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Awatar użytkownika
DAvMed
5...9 postów
5...9 postów

Re: TCXO-2

Post autor: DAvMed »

Wiedziałem...
Muszę poddać się kursowi obsługi wyszukiwarki :( .
Pięknie dziękuje i pozdrawiam
Krzysiek
ODPOWIEDZ