Szukam informacji o ilości wyprodukowanych kolumn Zg40c

Ogłoszenia o poszukiwaniu lub kupnie elementów, urządzeń, sprzętu i literatury związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

CHOPIN66
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Szukam informacji o ilości wyprodukowanych kolumn Zg40c

Post autor: CHOPIN66 »

Witam
Szukam informacji o ilości wyprodukowanych kolumn Zg40c tych z bierną membraną i w jakim okresie były produkowane?
Chce po prostu Wiedzieć czy te kolumny rzeczywiście są tak rzadkie czy po prostu sprzedjący na allegro zmyślają to że są rzadkie poto żeby zawyrzyć rzeczywistą cene tych kolumn.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Szukam informacji o ilości wyprodukowanych kolumn Zg40c

Post autor: Waldemar D. »

Przecież sama liczba bezwzględna nić Ci nie powie. Istotniejsze jest ustalenie jaka to była ilość na tle innych typów. A tak na marginesie nie zauważyłem, żeby te kolumny masami walały się na każdym kroku. Już w moich czasach były bardzo ciężkie do zdobycia. W okresie "późnego Gierka" produkcja przemysłowa upadała. Pamiętam, że po Radmora jechałem do Poznania stać w kolejce od świtu. I właśnie te ZG40C były moim drugim zakupem. Gdyby nie cynk kumpla o dacie dostawy w sklepie Unitry, to nigdy bym ich nie zdobył. Nawet on, jako młody pracownik był za mały, żeby mi je odłożyć... Był to chyba rok 1978. Mieliśmy pieniądze i nie szło za nie nic kupić...
ODPOWIEDZ