Schaberplatz 3.09.2004

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Schaberplatz 3.09.2004

Post autor: Vault_Dweller »

Wreszcie, po kilku miesiącach, pojawiłem się na łodzkiej giełdzie elektronicznej. Wprawdzie nie było paru starych znajomych (faceta, który sprzedawal elementy, przyrządy pomiarowe itp. z maski samochodu- oraz stoiska z art. elektrotechnicznymi, gdzie kupowałem oczka do łączówek), ale był Roman (nic nie kupiłem). Kupiłem jednak kilka poszukiwanych od dawna skarbów:
-2 nakładki do magnetofonu szpulowego- by taśma nie spadała gdy magnetofon pracuje w pozycji pionowej
-sondę do woltomierza Elpo U719 (a juz straciłem nadzieję, że kiedykolwiek ją gdzieś dostanę ;)).
Poza tym w łapy wpadła mi podstawka ceramiczna (taka jak loktal, ale większa i nie pasuje do żadnych EBL21 itp.- przyda się do robienia miernika lamp), decybelomierz i jakiś inny, podobny miernik (przydadzą się do kompresora dynamiki na wymianę), obejmy do oktali (brakuje mi już tylko czterech ;)). Dzień nadzwyczaj udany.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Re: Schaberplatz 3.09.2004

Post autor: tszczesn »

Vault_Dweller pisze: Poza tym w łapy wpadła mi podstawka ceramiczna (taka jak loktal, ale większa i nie pasuje do żadnych EBL21 itp.- przyda się do robienia miernika lamp), decybelomierz i jakiś inny, podobny miernik (przydadzą się do kompresora dynamiki na wymianę), obejmy do oktali (brakuje mi już tylko czterech ;)). Dzień nadzwyczaj udany.
A może ma ona dziewięć pinów? Jak tak to pasuje do EFF51, EF50 itp. lamp. Jakby jeszcze tam taka jedna była to prosze o zanabycie dla mnie.
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Tak, ma 9 nóżek. Jako że nie mam raczej styczności z takimi lampami, to raczej jej nie potrzebuję. A myślałem, że to loktal- nie przyjrzałem się dobrze ;).
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Vault_Dweller pisze:Tak, ma 9 nóżek. Jako że nie mam raczej styczności z takimi lampami, to raczej jej nie potrzebuję. A myślałem, że to loktal- nie przyjrzałem się dobrze ;).
Bo to jest loktal, trochę inny, taki lonoval :)
_idu

Post autor: _idu »

A te piękne EF50.... Można je wtedy wykorzystać. Takie czerwone puszki.
Zreszta powstały na potrzeby zdaje się pierwszych radarów.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

STUDI pisze:A te piękne EF50.... Można je wtedy wykorzystać. Takie czerwone puszki.
Zreszta powstały na potrzeby zdaje się pierwszych radarów.
Radarów, telewizji - to były specjalnie projektowane pentody szerokopasmowe.
ODPOWIEDZ