Planuję zrobić paczkę - jak w tytule. Wymiary - dł. 70 cm; szer. 26 cm; wys. 40 cm. Podstawowy materiał: MDF, choć rozważam umieszczenie w środku kilkumilimetrowych płyt sklejki. W związku z tym mam pytania:
1) jaka grubość mdf takiej konstrukcji?
2) płytę czołową z mdf czy sklejki (gdzie nadal obowiązuje pytanie o grubość płyty).
3) zastanawiam się jeszcze nad płytą tylną - czy zamykać obudowę. Na pewno umieszczę z tyłu listwy i będę próbował różne warianty, z tymże raczej pewne jest, że u samej góry i na samym dole będzie co najmniej 5 cm płytki (z racji tego, że ceramiki Jensena grają dosyć jasno, zapewne wyjdzie na to, że obudowa będzie zamknięta w 80-100%). Jakieś sugestie co do grubości i rodzaju płyty?
Dobra, można usunąć.
Zrobię 70x30x40 na sklejce 18mm + płyta czołowa z mdf.
Jest w ogóle sens kupować sklejkę w Leroy'u, czy w takim wypadku sklejka i MDF zabrzmi tak samo?
Paczka gitarowa 2x10' - Jensen ok. 95db
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Paczka gitarowa 2x10' - Jensen ok. 95db
(..). Podstawowy materiał: MDF, choć rozważam umieszczenie w środku kilkumilimetrowych
płyt sklejki. (...)
http://www.tdpri.com/forum/shock-brothe ... build.html

Poczytaj, policz i sam zdecyduj.raindogpl pisze:Jest w ogóle sens kupować sklejkę w Leroy'u, czy w takim wypadku sklejka i MDF zabrzmi tak samo?
viewtopic.php?f=19&t=21369
viewtopic.php?f=19&t=20505
viewtopic.php?f=20&t=29372
https://www.google.pl/search?q=guitar+s ... gws_rd=ssl
Dzięki za informacje.
Paczka jest już w połowie zrobiona, ale zdjęcia, które dostarczyłeś, pozwoliły mi rozwiązać kilka wątpliwości dotyczących wykończenia konstrukcji.
Paczka jest już w połowie zrobiona, ale zdjęcia, które dostarczyłeś, pozwoliły mi rozwiązać kilka wątpliwości dotyczących wykończenia konstrukcji.
Paczka skończona.
Boki - sklejka 18mm; przód/tył (w połowie zamknięty) MDF 12mm. Obklejona skajem.
Przy okazji zdjęcie stanowiska pracy.
Boki - sklejka 18mm; przód/tył (w połowie zamknięty) MDF 12mm. Obklejona skajem.
Przy okazji zdjęcie stanowiska pracy.