Witam.
A właściwie jak to się fachowo nazywa?
W komunikacji miejskiej w Krakowie za siedzeniem prowadzącego są zamontowane wyświetlacze LED informujące o kolejnych przystankach, imieninach cioci, godzina, kontrola biletów itp. Chciałbym się zorientować co do prawidłowej nazwy, ile takie coś się ceni w wersji małego wypasu i w zasadzie dość prostego programowania. Może któryś z Kolegów ma z tym do czynienia?
W mojej kanciapie coś takiego by się przydało. Wersja tz stała nie pływająca. Nie za mała bo ślepawy trochę jestem,
z automatyką jasności żeby nie oślepiało po ciemku. Mało to lampowe, ale może ktoś skrobnie parę zdań.
Dziękuje i pozdrawiam.
tedi.
Tablice świetlne LED.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- tedikruk111
- 625...1249 postów
Tablice świetlne LED.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
Re: Tablice świetlne LED.
To są wyświetlacze ledowe tekstowe. Innej nazwy nie słyszałem
Jest wiele firm, które zajmują się ich dystrybucją. Bardzo powszechnie stosowane urządzenie w reklamach, w celach informacyjnych.
Sposób programowania zazwyczaj zależy od typu tablicy. Niektóre mogą już mieć na komputer odpowiedni program, przez który można wpisywać informacje do takiej tablicy,
Ja z nimi nie miałem do czynienia, niech więc mnie ktoś poprawi, jeżli wie coś więcej.
Jest wiele firm, które zajmują się ich dystrybucją. Bardzo powszechnie stosowane urządzenie w reklamach, w celach informacyjnych.
Sposób programowania zazwyczaj zależy od typu tablicy. Niektóre mogą już mieć na komputer odpowiedni program, przez który można wpisywać informacje do takiej tablicy,
Ja z nimi nie miałem do czynienia, niech więc mnie ktoś poprawi, jeżli wie coś więcej.