Dawno mnie tu nie było - nawet nie sądziłem, że mogły minąć już dwa lata....
Pojawiłem się wtedy na forum z chęcią przeróbki małego comba tranzystorowego na lampę.
Dzięki Waszej pomocy a potem wymianie wiadomości z PzP, który mi bardzo pomógł, udało mi się zrealizować pomysł i powstała uproszczona wersja (S)Cream Machine (czy jakos tak

Niedługo wyjeżdżam na pół roku za granicę i chcę zabrać gitarę. Podróżował będę samolotem więc miejsca będzie naprawdę mało.
Miałem kupić jakiś mikro wzmacniacz tranzystorowy (typu Fender Mini Twin) ale tak sobie ostatnio pomyślałem, że może jednak wybudowac coś samemu...
Przeglądnąłem forum i znalazłem jakiś długi wątek z miniaturowymi amp'ami ale się w nim zgubiłem.
Potrzebuję jakiejś propozycji bo nie wiem co wybrać.
Znalazłem projekt SuperFly ale tam są jakieś dziwne lampy. Podejrzewam, że można je zastąpić jakimiś dostępnymi w sklepach w Polsce ale to pewnie wymaga zmian.
Cechy jakie są mile widziane:
- możliwie mała masa
- zasilanie 12V + przetwornica
- pokrętło tone
- prosty układ
- gotowy projekt płytki (tym razem mam mało wolnego czasu)
Będe chciał go zabudować razem z głośnikiem w jakiejś małej skrzynce. Myślę nad głośnikiem 4''.
Jeżeli ktoś z Was się orientuje, to proszę o jakieś propozycje głośników tej wielkości, które się nadają.
Wiem, że szału nie będzie, ale z tego co widzę jest trochę opcji. Nie jestem pewien jakie musi mieć pasmo do gitary ale z tego co widzę to przynajmniej 80-2000 Hz. Głośniki nisko-średniotonowe chyba powinny pasować?
Pozdrawiam
Patryk