nazywam się Rafał i jest to mój pierwszy post na forum Trioda. Dotychczas zaglądałem tutaj od czasu do czasu jako gość i muszę przyznać, że wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałem.
Elektroniką zajmuje się już od dłuższego czasu, lecz działam w zupełnie innej gałęzi branży - programuje mikrokontrolery i projektuje proste systemy wbudowane

Wybrałem prosty układ wspólnej katody wykonanej przy użyciu lampy e88cc jako stopień wejściowy oraz wtórnik White'a na 6n6p jako wyjście.
Chciałbym prócz ogólnego rzucenia okiem na schemat prosić was o odpowiedzenie na kilka moich pytań:
- czy dobrze umieściłem bezpieczniki w zasilaczu i czy ich wartości są odpowiednie ?
- czy styki przekaźników powinny być przed mostkiem prostowniczym ?
- jeśli ze względów gabarytowych i pieniężnych nie chce stosować cewek o wielkiej indukcyjności, to wybrany przeze mnie sposób stabilizacji napięcia anodowego jest 'w porządku'?
- przewiduje maksymalny pobór prądu z anodowego jako 120mA (wartość teoretyczna, z założeniem najgorszego przypadku) i ok 2A dla żarzenia. Czy transformator toroidalny
160V 0.15A, 6.3V 2.5A wystarczy przy zabezpieczeniach na przekaźnikach które zaprojektowałem ?
- czy stosowanie potencjometrów montażowych w obwodach katod może negatywnie wpłynąć na ilość szumów ? Znacznie ułatwi to mi ustalenie punktu pracy.
-co sądzicie o lampach które wybrałem ? sprawdzą się w powyższej aplikacji ?

Dodam że moje słuchawki mają 250ohm, a na dla IRF540 mam radiator 7K/W.
Za wszystkie odpowiedzi z góry ciepło dziękuje

Pozdrawiam
Rafał