Kopia SOLDANO SLO100
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Kopia SOLDANO SLO100
Witam
Ostatnimi czasy zaczołem budowę kopi wzmacniacza Soldano Slo100.
Zrobiłem kilka zdjeć.Ponizej załaczam foto:
Ostatnimi czasy zaczołem budowę kopi wzmacniacza Soldano Slo100.
Zrobiłem kilka zdjeć.Ponizej załaczam foto:
- Załączniki
-
- Płytka
- 4.jpg (80.15 KiB) Przejrzano 2221 razy
-
- 3.jpg (85.78 KiB) Przejrzano 2167 razy
-
- 2.jpg (80.48 KiB) Przejrzano 2196 razy
-
- 1.jpg (75.96 KiB) Przejrzano 2403 razy
Witam
Z tego, co widze to mocno uciekłeś z lampami przedwzmacniacza do tylnej częsci obudowy. Przez co musiałeś zastosować dlugie przewody łączące potencjometry z płytką i lampami.
Nie lepiej było lampki wcisnąć pomiedzy pcb, a potencometry?
Ciekaw jestem jakie zastosujesz trafo wyjsciowe? Moze ze stajni De Young Manufacturing?
pozdr
Z tego, co widze to mocno uciekłeś z lampami przedwzmacniacza do tylnej częsci obudowy. Przez co musiałeś zastosować dlugie przewody łączące potencjometry z płytką i lampami.
Nie lepiej było lampki wcisnąć pomiedzy pcb, a potencometry?
Ciekaw jestem jakie zastosujesz trafo wyjsciowe? Moze ze stajni De Young Manufacturing?

pozdr
Witam
Narazie zastosowałem jako głosnikowe trafo ,transformator sieciowy TS50/49 ale w przyszłości zamiezam zmienić je na jakieś lepsze.
Ponizej załaczam schematy:
PS.
Jak by zaszła potrzeba to mogę również zamieścić PCB przedwzmacniacza zasilacza itp.
Narazie zastosowałem jako głosnikowe trafo ,transformator sieciowy TS50/49 ale w przyszłości zamiezam zmienić je na jakieś lepsze.
Ponizej załaczam schematy:
PS.
Jak by zaszła potrzeba to mogę również zamieścić PCB przedwzmacniacza zasilacza itp.
- Załączniki
-
- Końcówka mocy
- slo100_2.gif (33.38 KiB) Przejrzano 1965 razy
-
- Preamp+zasilacz
- slo100_1.gif (41.72 KiB) Przejrzano 2066 razy
Beniekk zakładasz konto pocztowe na ONET.pl, potem wpisujesz http://www.republika.pl i tworzysz konto FTP. Które ma hasło takie samo jak konto pocztowe, które założyłeś na onecie. Następnie łaczysz się za pomocą explorera, wpisując w okienko adresowe "ftp.republika.pl". Wyskakuje okno do zalogowania, logujesz się i masz folder o pojemnośći 9 MB to wszystko 

Witam
Zamieszczam wydruki płytek drukowanych zasilacza i preampa.
Plik .doc jest to rysunek scieżek preampa gotowy do wydruku nie należy nic zmieniać!.
Dzięki ADMIN
Zamieszczam wydruki płytek drukowanych zasilacza i preampa.
Plik .doc jest to rysunek scieżek preampa gotowy do wydruku nie należy nic zmieniać!.
Dzięki ADMIN

- Załączniki
-
- Soldano SLO100 PCB.doc
- (87 KiB) Pobrany 412 razy
-
- slo_pcbs.pdf
- (48.98 KiB) Pobrany 455 razy
-
- slo_pcb2.pdf
- (35.74 KiB) Pobrany 446 razy
-
- slo_pcb1.pdf
- (63.12 KiB) Pobrany 553 razy
Witamtompas21 pisze:no tez prosilbym bardzo. A jak jest podłączone to trafo wyjsciowe do lamp bo posiadam takie samo i moze zrobie sobie taki sam wzmacniacz
Jak podłączyć to trafo jest na pisane na http://www.tubeamps.prv.pl .
Ponizej wyraźniejsze zdjęcia mojego wzmacniacza:
- Załączniki
-
- slo100co_2.jpg (33.16 KiB) Przejrzano 1884 razy
-
- slo100co.jpg (38.52 KiB) Przejrzano 1923 razy
-
- zasialcz nie przykręcony do obudowy
- slo100_kop_2_3.jpg (159.63 KiB) Przejrzano 1859 razy
-
- slo100_kop_2.jpg (178.74 KiB) Przejrzano 1844 razy
-
- slo100_kop.jpg (162.92 KiB) Przejrzano 1856 razy
Ostatnio zmieniony wt, 28 czerwca 2005, 20:05 przez Beniek, łącznie zmieniany 1 raz.