6N9S w przedwzmacniaczu
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
6N9S w przedwzmacniaczu
Chcę użyć 6N9S zamiast ECC83 w przedwzmacniaczu na bazie układu z Tweeda Deluxe 5E3. Pytanie jak owa lampa wypada pod kątem mikrofonowania, szumów itd. Amerykański odpowiednik - 6SL7 - podobno ma z tym spore problemy, szczególnie z mikrofonowaniem.
Re: 6N9S w przedwzmacniaczu
Na pewno mikrofonowanie będzie miała dużo większe niż miniaturowa, novalowa ECC83. W gitarowcu to raczej kiepski pomysł.
A czemu chcesz akurat tej lampy użyć? Jak nie mas ECC83 to możesz wstawić novalową 6N2P.
A czemu chcesz akurat tej lampy użyć? Jak nie mas ECC83 to możesz wstawić novalową 6N2P.
Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Sebastian
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Domyślam się, że większe natomiast czy to kiepski pomysł właśnie mam wątpliwości, pierwsze tweedy miały przecież 6SL7. Interesują mnie doświadczenia osób, które stosowały 6N9S w "gitarowcach".sppp pisze:Na pewno mikrofonowanie będzie miała dużo większe niż miniaturowa, novalowa ECC83. W gitarowcu to raczej kiepski pomysł.
Chcę mieć wszystko na oktalowych podstawkach.sppp pisze: A czemu chcesz akurat tej lampy użyć? Jak nie mas ECC83 to możesz wstawić novalową 6N2P.
Tak się domyślałem. Próbuj. To będzie combo czy head?
Pozdrawiam
Sebastian
Sebastian
Head, więc chyba jednak zaryzykuję z 6N9S.
Gdybyś miał problem to spróbuj elastycznego zawieszenia tej lampy.
Pozdrawiam
Sebastian
Sebastian