Witam!
Na wstępie dziękuję za odwiedzenie strony !
Wszystkie materiały na stronie można ściągać bez żadnych opłat za darmo !
Stronę prowadzi praktycznie jedna osoba ;].
W skrócie ja - Marcin Wojciechowski /Stryker/ rocznik '83.
Niestety praktycznie nie było mi dane żyć ani pracować w czasach świetności takich firm jak Unimor czy WZT.
Dlatego po skończeniu szkoły elektronicznej - stwierdziłem że trzeba ten kawałek Historii chociaż upamiętnić.
Dlatego powstała ta strona. Znajdziemy tu wszelakie instrukcje serwisowe, schematy, zdjęcia, skany książek,
Czasopism itd. Itp. - dosłownie wszystkim na czym widnieje napis Unimor, WZT itp.
Po tych kilku latach zbierania tej całej dokumentacji pomału zaczyna niestety brakować już kontaktów od których można by było coś "wyciągnąć" i zarchiwizować.
Zabrakło trochę lat , może gdybym wcześniej zaczął było by łatwiej. Historia takiej firmy jak Unimor po 50 kilku latach praktycznie się zakończyła (ludzie jeszcze tam pracujący a jest ich garstka niestety nic już nie posiadają...) i jest to przykre gdy w takiej firmie „przewinęło” się tyle osób... no ale cóż....Polska...
Do wszystkich tu zaglądających - jeżeli posiadacie cokolwiek co mogło by wzbogacić odwiedzaną strone proszę o jakikolwiek kontakt.
Materiały można zeskanować samemu lub przekazać mi (zeskanuje i odeśle - chyba że nie będą już potrzebne to chętnie zatrzymam)
Przydadzą się też same zdjęcia odbiorników TV (co jest i czego niema można sprawdzić samemu klikając na odpowiedni link po lewej stronie).
Jeżeli ktoś ma z tym kłopot proszę pisać.
Osoby które pracowały kiedyś w polskich fabrykach produkujących TV (i inny sprzęt profesjonalny np. Unimor) i chciały by opowiedzieć jakąś historię z życia również zapraszam.
Kontakt do mnie:
GG: 1548649
MAIL: stryker2(małpa)tlen.pl - zamiast (małpa) proszę wstawić @
TEL. KOM. : 503845441 (proszę dzwonić w godzinach 15.30 - 18.00)
Prosiłbym też wszystkich co czytają tę informację o przekazanie ją innym kolegom, dziadkom , wujkom (także paniom pracującym w w/w fabrykach) itd.. - można także wydrukować i pokazać (wiadomo nie wszyscy korzystają z Internetu lub mają już swój "wiek" )
pozdrawiam
Marcin
Wątek przyklejono-Alek