Nieznaczny pisze:Kolejna porcja lampowych rarytasów:
Elektronika dla wszystkich 9/2003 - 3 część cyklu "Lampy elektronowe - praktyka i teoria dla młodego elektronika" autorstwa Piotra Góreckiego, a wnim uwaga: wzmacniacz zasilany 12V.
Faktycznie ciekawy cykl, który rozpoczął się już od numeru 7/2003.
Elektronika praktyczna 9/2003 - "Niezwykły minutnik do jaj" autorstwa Aleksandra Zawady, a w nim układ na lampie liczącej
Ten projekt jest naprawdę interesujący, chociażby dlatego że łączy elektronikę współczesną z retro

Ja również, dokładam cegiełkę do popularyzacji układów lampowych i razem z autorem cytowanego wyżej projektu - "Niezwykły minutnik do jaj" - tworzymy dział na mojej stronie poświęcony "elektronice w stylu retro" można tam znaleźć więcej projektów Aleksandra Zawady.
...Z przyjemnością obserwuję tendencję do lampowych tematów w każdym czasopiście elektro-audio-video. Mam nadzieję, że tak będzie co miesiąc

.
Proponuję aby popularyzować ten temat również poprzez swoje strony internetowe, a jeżeli ktoś nie ma i nie chce mieć strony www ale za to ma ciekawe pomysły układów lampowych, to zapraszam do umieszczania na mojej stronie, a może również inni twórcy stron o podobnej tematyce też byliby zainteresowani taka formą popularyzacji tej dziedziny elektroniki?