ciekawe za ile pójdzie...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
O kurczę... Widać nawet powojenne lampy się sprzedadzą 

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: ciekawe za ile pójdzie...
To jakas paranoja - te lampy tyle nie kosztują, zwłaszcza RFT. Albo komuś odbiło, albo baaaardzo jej potrzebuje, ew. jest to próba oszukańczego wywindowania ceny w celu oszukania kogoś. Tak praktyka była kiedyś stosowana na ebayu - podstawione osoby podbijały cenę przedmiotu do bardzo wysokich wartości, aby wyrobić w innych opinię, że przedmiot tyle jest warty (oczywiście transakcja była fikcyjna), potem ten sam przedmiot był wystawiony, aby ci przekonani licytopwali odpowiednio wysoko :) Tą metodą można postronne osoby oszukać co do wartości przedmiotu.
- Szrot majster
- 1875...2499 postów
Zastanawia mnie łatwość, z jaką kolega Szczęśniak oskarża kogoś o oszustwo. Nie przeszkadza mu to jednak brać udziału w innej aukcji „nieuczciwego sprzedawcy”. Może jest z nim w zmowie i podbija cenę „ostarówki” M43?
Dla mnie aukcje to dobry przykład, pokazujący, w jaki sposób funkcjonuje wolny rynek, ale także to, że są wśród nas tacy, dla których kilkaset złotych ma zupełnie inną wartość...
Dla mnie aukcje to dobry przykład, pokazujący, w jaki sposób funkcjonuje wolny rynek, ale także to, że są wśród nas tacy, dla których kilkaset złotych ma zupełnie inną wartość...
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Mozne słowa, mocne. A może chwila zastanowienia się przyda przed klinkięciem 'wyślij'? Ja nikogo nie oskarżam - pokazuję tylko możliwe wyjaśnienia sytuacji, które może ci się wydawać nieprawdopodobne, ale niestey na aukcjach inernetowych spotykane.Miro pisze:Zastanawia mnie łatwość, z jaką kolega Szczęśniak oskarża kogoś o oszustwo. Nie przeszkadza mu to jednak brać udziału w innej aukcji „nieuczciwego sprzedawcy”. Może jest z nim w zmowie i podbija cenę „ostarówki” M43?
W każdym razie jest to mój ostatni offtopiczny post w tym wątku, na dalsze dyskusje zapraszam na priv.
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Ale tak wracając rdo tematu czy EM11 prod. RWN Neuhaus z nowym logo to nie jest przypadkiem jedna z ostatnich jakie produkowali (a do tego w ilościach małoseryjnych)?
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
- ZoltAn
- 1250...1874 posty
Finał!
Allegro:
LAMPA EM11-NIEUŻYWANA!
182,50 zł
6
2005-03-08 21:58:21
Czyżby zaczynała się era e-Bay-owania???
Pzdr. ZoltAn
LAMPA EM11-NIEUŻYWANA!
182,50 zł

6
2005-03-08 21:58:21
Czyżby zaczynała się era e-Bay-owania???
Pzdr. ZoltAn
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/