Ciekawostka OT

Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Ciekawostka OT

Post autor: Piotr »

Dla niektórych ciekawostka, dla niektórych być-albo-nie-być.
Sprawa dotyczy Filharmonii Podlaskiej, a jako że tam kiedyś grałem (przez 2 sezony) jestem zainteresowany rozwojem i upublicznieniem sprawy.
Poczytajcie, potem wyrzucę, bo istotnie nie na temat:
http://www.orkiestrabialystok.pl/
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Ciekawostka OT

Post autor: Thereminator »

W lokalnych mediach sprawa jest głośna. Prawie codziennie są nowe doniesienia na temat tego konfliktu.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
qdlaczian
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: qdlaczian »

Thereminator pisze:W lokalnych mediach sprawa jest głośna. Prawie codziennie są nowe doniesienia na temat tego konfliktu.
Potwierdzam, jak o tym usłyszałem od razu pomyślałem o Piotrze, wspominał że ostatnio nie jeździ na Podlasie.
NOBODY expects the Spanish Inquisition!
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
Awatar użytkownika
Piotr
moderator
Kontakt:

Post autor: Piotr »

Ja oczywiście w stu procentach sympatyzuję i utożsamiam się z białostockim zespołem, ale jednocześnie martwi mnie fakt, że w Krakowie podobna, a nawet bardziej dramatyczna sprawa w postaci nagłego rozwiązania Capelli Cracoviensis przeszła praktycznie bez echa w mediach.
Różnicą dzielącą oba przypadki jest przynależność polityczna każdego z dyrektorów, co automatycznie przekłada się na poparcie, lub jego brak w mediach :(

Chociaż może niebawem wejdzie w życie nowa ustawa o zawodzie artysty i wtedy nie będzie podobnych problemów, a to dlatego, że wtedy już w ogóle nie będzie możliwe zawodowe granie w tym kraju i nastąpi ostateczna śmierć symfoniki. Koncert tylko za granicą, albo z płyty. Oczywiście starej, albo zagranicznej :|
ODPOWIEDZ