Fender musical instruments
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- jacekk
- 1250...1874 posty
Fender musical instruments
Witam. Kolejne archaiczne znalezisko, z początku złapałem i miało iść do kontenera, ale patrzę i tu widzę Fender napis.. Do czego takie głośniki miały zastosowanie? Ich średnica to 10" i tyle w sumie o nich wiem oprócz tego że są wykonane wyjątkowo niestarannie, w ogóle najtańsza chinszczyzna wydaje się przy nich być cudem techniki.
Re: Fender musical instruments
Jak spalone to oddaj do naprawy.
- jacekk
- 1250...1874 posty
No więc tak.. Przed chwilą sprawdziłem oba i wygląda na to że cewki się rozcentrowały. W dodatku w jednym z nich coś "lata" tak jakby cewka się rozkleiła. Szrot po prostu.
Są firmy co naprawiają takie głośniki... nie wiem tylko czy warto...
- jacekk
- 1250...1874 posty
Właśnie tu tkwi problem. Ogólnie nie widzę zastosowania tych głośników u siebie, tym bardziej że podejrzewam ich gitarowe skoligacenie.. A ja nie wiem nawet jak gitarę trzymać
Gdyby były ok nawet bym się nie zastanawiał, ale tak to.. Brak sensu wozić 1000km takie coś. Pozdrawiam

Szkoda. Pewnie dałoby się je naprawić i jeszcze by pograłyjacekk pisze:Właśnie tu tkwi problem. Ogólnie nie widzę zastosowania tych głośników u siebie, tym bardziej że podejrzewam ich gitarowe skoligacenie.. A ja nie wiem nawet jak gitarę trzymaćGdyby były ok nawet bym się nie zastanawiał, ale tak to.. Brak sensu wozić 1000km takie coś. Pozdrawiam

A może machniom za Geigera?
Wojtek SQ2KRZ
Jeżeli mają iść na zmarnowanie to może się dogadamy jakoś ??jacekk pisze:Witam. Kolejne archaiczne znalezisko, z początku złapałem i miało iść do kontenera, ale patrzę i tu widzę Fender napis.. Do czego takie głośniki miały zastosowanie? Ich średnica to 10" i tyle w sumie o nich wiem oprócz tego że są wykonane wyjątkowo niestarannie, w ogóle najtańsza chinszczyzna wydaje się przy nich być cudem techniki.
NOBODY expects the Spanish Inquisition!
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/