Witam! Mam takie trzy: http://allegro.pl/przystawka-tv-stan-ba ... 12425.html Co to jest? Zwykła głowica z konwerterem do odbioru stacyj we wszystkich pasmach czy jakiś dekoder SAT? Gość napisał że niby można zaprogramować 62 kanały natomiast na Elektrodzie dostałem wskazówkę iż jest to coś od analogowej SATki lecz nie dowiedziałem się do końca bo mój temat poleciał do kosza (niech ich szlag).
Na jakim kanale toto "nadaje"?
Pozdrawiam!
Co to za urządzenie?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Co to za urządzenie?
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
Re: Co to za urządzenie?
To jest konwerter TV kablowej dla odbiorników bez hyperband-u, kiedyś dawała go PTK (obecnie UPC)
Nadawać powinno gdzieś w I pasmie o ile pamiętam (k1-k3)
Nadawać powinno gdzieś w I pasmie o ile pamiętam (k1-k3)

Wojtek SQ2KRZ
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
OK rozumiem, czy on ma tylko pasmo hyperbandowe czy wszystkie? Podłączyłem to do TV ale nie znalazłem nic, może jest uszkodzone, podłączę jeszcze pozostałe 2 i poszukam 
Dzięki!

Dzięki!
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
Ma wszystkie co oczywiste. Kanały przełączało się pilotem konwertera. Wydaje się, że to było całkiem niedawno 

Wojtek SQ2KRZ
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Czy nie dawno, urządzenia są z początku lat 90-tych (chyba 1991) a w tym czasie zamieniliśmy Jowisza (albo Elektrona) na Sanyo z hyperbandem. Poza tym mieliśmy zwykłą Yagi-Uda na dachu więc nigdy nie widziałem takiego urządzenia na oczy 
Podłączę to pod jakiegoś Lazuryta i zobaczę czy faktycznie się toto złapie.

Podłączę to pod jakiegoś Lazuryta i zobaczę czy faktycznie się toto złapie.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU