Witam - wpadła w moje ręce pentoda jak w temacie (polska ZWLE) - facet od którego to mam nigdy nie miał do czynienia z radiowęzłami i tego typu sprawami - jedynie naprawiał sprzęt powszechnego użytku. Czy gdzieś mogło to być stosowane - właśnie w sprzęcie powszechnego użytku???? Lampa znana, ale problem natury obyczajowej. Dałem za to 5 zł - i sprawa jest dla mnie w klimacie Scherlocka Holmesa
Pozdroofki
6P3S - ZWLE
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
6P3S - ZWLE
IdeL
Re: 6P3S - ZWLE
Witam
Pozdrawiam
W odbiornikach radzieckich były stosowane lampy 6П3C. Być może ten facet naprawiał takie radia.IdeL pisze:Witam - wpadła w moje ręce pentoda jak w temacie (polska ZWLE) - facet od którego to mam nigdy nie miał do czynienia z radiowęzłami i tego typu sprawami - jedynie naprawiał sprzęt powszechnego użytku. Czy gdzieś mogło to być stosowane - właśnie w sprzęcie powszechnego użytku???? Lampa znana, ale problem natury obyczajowej. Dałem za to 5 zł - i sprawa jest dla mnie w klimacie Scherlocka Holmesa
Pozdroofki
Pozdrawiam
- ZoltAn
- 1250...1874 posty
Albo kupując np. cztery pudełka AZ1 ...
... w jednym z nich znalazł 6P3S?
Coś podobnego miałem przy zakupie kilku opakowanych EL84 - jedna okazała się być ... PL84.
Do tego strzeloną. Sparawa wyszła na jaw w domu - przy wyjmowaniu lamp z pudełek... więc nawet nie szedłem do sklepu z reklamacją. Od tego czasu zawsze oglądałem zawartość pudełek
Jakim cudem? To wie tylko Pan Bóg i konkretna osoba pakująca lampy do pudełek - byc może miała "cichy zakątek Kłapouchego" z szajslampami na wypadek stłuczki i konieczności płacenia za braki
ZoltAn
Coś podobnego miałem przy zakupie kilku opakowanych EL84 - jedna okazała się być ... PL84.

Jakim cudem? To wie tylko Pan Bóg i konkretna osoba pakująca lampy do pudełek - byc może miała "cichy zakątek Kłapouchego" z szajslampami na wypadek stłuczki i konieczności płacenia za braki

ZoltAn
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/