Grobowiec retro sprzętów

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Furman Zenobiusz
1250...1874 posty
1250...1874 posty
Kontakt:

Grobowiec retro sprzętów

Post autor: Furman Zenobiusz »

Rzućcie okiem na zdjęcie (w papierowej wersji jest w dużo lepszej jakości) z tzw 'zbiórki odpadów' jaka miała miejsce ostatnio w moim mieście. Ciut szumna nazwa jak na postawiony kontener, no ale jednak jest to możliwość pozbycia się zalegających elektrośmieci.
Szkoda tylko, że niektórzy bez zastanowienia pchają tam piękne sprzęty.
Nie potrafię rozpoznać zbyt dokładnie leżących tam TV, ale ten co gość na zdjęciu trzyma w ręce to chyba jeszcze lampowy Neptun, a tam wyżej na stercie leżał jakiś naprawdę stary TV - niestety zdewastowany do postaci drewna opałowego, pogięte chassis i rozbity kinol. Podobny los spotkał Serenadę/Kaprysa albo coś podobnego leżącego gdzieśtam niżej pod tą stertą trupów - obudowa była w świetnym stanie a chassis prawdopodobnie kompletne bez lamp, rozważałem możliwość zabrania, ale gdy robiłem drugi kurs żeby wynieść trochę pozostałości po starych pecetach, ktoś już rzucił na nią jakiś wielki kineskop i zniszczył :|

Obrazek

Aż kusi mnie, żeby na następną taką zbiórkę zaplanować wolny dzień i podjechać jakimś wózkiem żeby zgarniać co lepsze graty.

(Fragment strony pochodzi z gazety której elektroniczna wersja jest do pobrania za darmo http://www.brzeziny.pl/ - jest to BIS 12/2010)
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Grobowiec retro sprzętów

Post autor: Marcin K. »

To co gościu trzyma to może być jakiś Helios albo Neptun 671. Na dole po lewej obok gościa to Lazuryt 208 (którego nie mam :cry: )a reszta już współcześniejsza. Mnie się wczoraj udało zdobyć z elektrośmieci wywalanych w jednej instytucji częstochowskiej Radmora 5100 bez gałek ale 100% sprawny i oryginał oraz Heliosa TC706, MTU617 (wszystko dobre) oraz kilka mikrofonów, interkomów i innych pierdół :)
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
ODPOWIEDZ