CBL-6 muszę pochwalić się!!
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
CBL-6 muszę pochwalić się!!
Wylicytowalem na ebayu - koszt powalający 10,5 EUR + przesyłka - tyle, że to NOS (stary Tungsram w oryginalnym kartoniku). Na razie przekonuję sprzedającą do przesłania mi tego zwykłą pocztą - kobiecina uparła się "als Luftpostbrief" - przedrożone o 150%
Ale cieszę się - zamiast CY-2 zrobię erzatz i przecokołuję UY1N - no po prostu szkoda kasy. CBL-6 w Polsce (Poznań Gembara kosztuje ponad stówkę o ile ją mają, a mają raz na kilka lat) - CY-2 jest niewiele tańsza.
Pozdrawiam
Ale cieszę się - zamiast CY-2 zrobię erzatz i przecokołuję UY1N - no po prostu szkoda kasy. CBL-6 w Polsce (Poznań Gembara kosztuje ponad stówkę o ile ją mają, a mają raz na kilka lat) - CY-2 jest niewiele tańsza.
Pozdrawiam
IdeL
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: CBL-6 muszę pochwalić się!!
A bo tam mają ceny lekko absurdalne, za kilkoma wyjątkami.IdeL pisze: CBL-6 w Polsce (Poznań Gembara kosztuje ponad stówkę o ile ją mają, a mają raz na kilka lat) - CY-2 jest niewiele tańsza.
To wszystko nic... Wyslac z Polski do Niemiec 16 EURO to dopiero sztuka!!!
Przelew kosztuje prawie cztery dychy!!! i finalizuje sie ponad tydzien (z WBK). Poczta swiadczy co prawda w ramach integracji z UE usluge przekazow pienieznych (kosztuje to 13 PLN) - ale nie do Niemiec!!!!!
Swoja droga ciekawe dokad takie umowy sa podpisane - czy Turcja to jeszcze Europa???
Wysle kase listem wartosciowym - relatywnie najtaniej jedenascie z kawalkiem.
Gdzie ja mieszkam????
Pozdrawiam

Przelew kosztuje prawie cztery dychy!!! i finalizuje sie ponad tydzien (z WBK). Poczta swiadczy co prawda w ramach integracji z UE usluge przekazow pienieznych (kosztuje to 13 PLN) - ale nie do Niemiec!!!!!

Swoja droga ciekawe dokad takie umowy sa podpisane - czy Turcja to jeszcze Europa???
Wysle kase listem wartosciowym - relatywnie najtaniej jedenascie z kawalkiem.
Gdzie ja mieszkam????
Pozdrawiam
IdeL
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Bo i sama poczta to poleca/polecała na swoich stronach jako odpowiednik przekazu zagranicznego.IdeL pisze: Wysle kase listem wartosciowym - relatywnie najtaniej jedenascie z kawalkiem.
A swoją drogą po wejściu do Unii ceny paczek do nas mogłyby stanieć... A teraz nie kupuję na Ebayu żadnych lamp w ilości mniejszej niż 10 na raz[1], pomijając sytuację, gdzie cena przesyłki nie jest ważna przy cenie lampy.
Ale teraz się chyba złamię. Pojawiła się EB1, do tego nówka, co prawda za 10 Euro - strasznie drogo...
- s-waldek
- 100...124 posty
- Kontakt:
CBL1
Ja szukam od pewnego czasu CBL1. Bywają na ebay-u nawet nowe. Ale te koszty przesyłki, problemy z przelewem itp. Na razie tylko emocjonuję się oglądaniem zdięć. Moja niesprawna CBL1 ma zwarcie katoda-żarzenie. Chyba spróbuję odpalić naładowanym elektrolitem. Wóz albo przewóz. 

Re: CBL1
Możesz na razie popróbowac z lampą EL95(Iż=0.2A).Zastępowałem nią wielokrotnie lampę CL2.Przy odrobinie sprytu da się zastąpić każdą lampę głośnikową z serii C.(oczywiście przez cokół przejściowy,wszelkie przeróbki oryginalnego układu sa nie do przyjęcia)W przypadku CBL1 można się pobawić z niedożarzoną UBL21(to tania i popularna lampa),albo z UL84(napięcie żarzenia pasuje)s-waldek pisze:Ja szukam od pewnego czasu CBL1. Bywają na ebay-u nawet nowe. Ale te koszty przesyłki, problemy z przelewem itp. Na razie tylko emocjonuję się oglądaniem zdięć. Moja niesprawna CBL1 ma zwarcie katoda-żarzenie. Chyba spróbuję odpalić naładowanym elektrolitem. Wóz albo przewóz.
Pozdrawiam
[/quote]
Ale teraz się chyba złamię. Pojawiła się EB1, do tego nówka, co prawda za 10 Euro - strasznie drogo...[/quote]
Ja też zlamalem się - to był akt desperacji - dolicz sobie jakies 4+2 EURO na przesyłkę. Ale generalnie nie żałuję - nówki nie potrzebowałem (mogę sprzedać kartonik na allegro
Co zrobić - no chcę mieć radyjko w stanie użytkowym - zresztą to prawdziwa frajda doprowadzać starocie do stanu użytkowego
Pozdroofki
Ale teraz się chyba złamię. Pojawiła się EB1, do tego nówka, co prawda za 10 Euro - strasznie drogo...[/quote]
Ja też zlamalem się - to był akt desperacji - dolicz sobie jakies 4+2 EURO na przesyłkę. Ale generalnie nie żałuję - nówki nie potrzebowałem (mogę sprzedać kartonik na allegro

Co zrobić - no chcę mieć radyjko w stanie użytkowym - zresztą to prawdziwa frajda doprowadzać starocie do stanu użytkowego

Pozdroofki
IdeL
Była na ebayu - sprzedawała ją ta sama osoba (Iris Standtke aus Hannover) - poszła zdaje się za 4 EURO - też NOSs-waldek pisze:Ja szukam od pewnego czasu CBL1. Bywają na ebay-u nawet nowe. Ale te koszty przesyłki, problemy z przelewem itp. Na razie tylko emocjonuję się oglądaniem zdięć. Moja niesprawna CBL1 ma zwarcie katoda-żarzenie. Chyba spróbuję odpalić naładowanym elektrolitem. Wóz albo przewóz.
Pozdroofki
IdeL
Była na ebayu - sprzedawała ją ta sama osoba (Iris Standtke aus Hannover) - poszła zdaje się za 4 EURO - też NOSs-waldek pisze:Ja szukam od pewnego czasu CBL1. Bywają na ebay-u nawet nowe. Ale te koszty przesyłki, problemy z przelewem itp. Na razie tylko emocjonuję się oglądaniem zdięć. Moja niesprawna CBL1 ma zwarcie katoda-żarzenie. Chyba spróbuję odpalić naładowanym elektrolitem. Wóz albo przewóz.
Pozdroofki
IdeL