Co to za lampa ?

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Piotrek
125...249 postów
125...249 postów

Co to za lampa ?

Post autor: Piotrek »

:arrow: Witam Forumowiczów
Zwracam się do Was z prosbą o identyfikację lampy, której fotki zamieszczam w załącznikach. Jedyne pewne, co o niej wiem to że jest do duodioda wyprodukowana przez firmę Valvo. Jednakże resztki nadruku nie pozwalają na odczytanie typu lampy :(. Czy ktoś spotkał się z tego typu lampą?
Nie jestem na 100% pewnien, ale typ lampy zaczyna się chyba na literę C, a kończy cyfrą 4, albo 1...
Załączniki
IMG_9392_resize.jpg
IMG_9392_resize.jpg (87.23 KiB) Przejrzano 525 razy
IMG_9391_resize.JPG
IMG_9391_resize.JPG (120.6 KiB) Przejrzano 514 razy
IMG_9390_resize.jpg
IMG_9390_resize.jpg (82 KiB) Przejrzano 523 razy
IMG_9389_resize.jpg
IMG_9389_resize.jpg (69.89 KiB) Przejrzano 541 razy
IMG_9388_resize.JPG
IMG_9388_resize.JPG (114.85 KiB) Przejrzano 586 razy
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Kowalski
Piotrek
125...249 postów
125...249 postów

OTLamp pisze:Witam

A jaki ma cokół ta lampa?Wygląda mi na cokół lamp stalowych.

Pozdrawiam
:arrow: Lampa ma cokół stalowy. Niedługo będę go rozbierać, więc podam co i jak z wyprowadzeniami. Widziałem też poprzednią Twoją wypowiedź, ale ja zmieniłeś. To faktycznie może być lampa G1054 (a raczej wszystko by na to wskazywało, bo jest akurat miejsce na literkę Gi cztery cyfry. Przed ostatnia do chyba jest 5, natomiast co do pierwszej literki jestem prawie pewnien , że to G.
Ostatnio zmieniony sob, 1 stycznia 2005, 19:23 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam serdecznie,
Piotr Kowalski
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Witam
Piotrek pisze:
OTLamp pisze:Witam

A jaki ma cokół ta lampa?Wygląda mi na cokół lamp stalowych.

Pozdrawiam
Lampa ma cokół stalowy. Niedługo będę go rozbierać, więc podam co i jak z wyprowadzeniami. Widziałem też poprzednią Twoją wypowiedź, ale ja zmieniłeś. To faktycznie może być lampa G1054 (a raczej wszystko by na to wskazywało, bo jest akurat miejsce na literkę Gi cztery cyfry. Przed ostatnia do chyba jest 5, natomiast co do pierwszej literki jestem prawie pewnien , że to G.
:D :D Spojrzałem na cokół i zmieniłem post.(jeszcze chyba nie funkcjonuję prawidłowo :D :D )To pewnie lampa G1054 a cokół ktoś przykleił w celu zastosowania tej lampy zamiast AZ11.(rozkład lutów na nóżkach na to wskazuje)

Pozdrawiam
Piotrek
125...249 postów
125...249 postów

:arrow: Ok dzięki za odpowiedź. A czy możesz mi jeszcze powiedzieć jaki jest jej odpowiednik. Rozumiem, że cokół powinna mieć bocznostykowy ?
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Piotrek pisze::arrow: Ok dzięki za odpowiedź. A czy możesz mi jeszcze powiedzieć jaki jest jej odpowiednik. Rozumiem, że cokół powinna mieć bocznostykowy ?
Cokół powinna mieć czteronóżkowy(kołkowy).Odpowiednikiem tej lampy jest lampa 506 Philipsa i RGN1054 Telefunkena oraz wiele innych ,mniej powszechnych.

Pozdrawiam

P.S. Jak chcesz to się mogę wymienić na jakąś lampę(lampy) audio.Ta lampa przydałaby mi się do starych radii.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Post autor: tszczesn »

OTLamp pisze: :D :D Spojrzałem na cokół i zmieniłem post.(jeszcze chyba nie funkcjonuję prawidłowo :D :D )To pewnie lampa G1054 a cokół ktoś przykleił w celu zastosowania tej lampy zamiast AZ11.(rozkład lutów na nóżkach na to wskazuje)
Zresztą RGN1054 (wraz zodpowiednikami), AZ1 i AZ11 to dokładnie ta sama lampa, różnią się jedynie cokołem. Tak samo RGN2004, AZ4 i AZ12.
ODPOWIEDZ