Trafo Single Ended a Push - Pull
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Trafo Single Ended a Push - Pull
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica miedzy transformatorem w układzie SE a PP. Czy te trafa można stosować zamiennie ? Czy ma to jakiś wpływ na brzmienie wzmacniacza ?
Re: Trafo Single Ended a Push - Pull
Różnica jest mniej więcej taka, jak między benzyną a olejem napędowym. Jedno i drugie służy do tego samego, ale wymiennie się ich nie stosuje. Na jednym masz inne osiągi, na drugim inne. Ale żeby poprawić osiągi nie wlejesz benzyny do ropniaka.
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
- fresostrowiec
- 250...374 postów
Spróbuj tutaj
search.php
search.php
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Rozumiem, że kiedy tworzyłeś temat umknął Twojej uwadze fakt istnienia działu "Lampy dla początkujących"?
Dzięki za odpowiedź Zibi. Temat można zamknąć.
Dział lampy dla początkujących mi nie umknął... z tym że transformator to transformator a nie lampa wiec pytam w dziale o transformatorach a nie o lampach (chyba logiczne czyż nie ?). Gdybym chciał się spytać o różnice między lampa A a lampa B to bym napisał w dziale o lampach.
W każdym razie wiem już o co biega i temat można zamknąć. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.
Dział lampy dla początkujących mi nie umknął... z tym że transformator to transformator a nie lampa wiec pytam w dziale o transformatorach a nie o lampach (chyba logiczne czyż nie ?). Gdybym chciał się spytać o różnice między lampa A a lampa B to bym napisał w dziale o lampach.
W każdym razie wiem już o co biega i temat można zamknąć. Pozdrawiam i dziekuje za pomoc.