DIORA Boston 62123

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

jaceq
1 post
1 post

DIORA Boston 62123

Post autor: jaceq »

Witam wszystkich na wstepie, to moj pierwszy post tutaj :D
Niedawno wszedlem w posiadanie w/w odbiornika (remont u dziadkow,juz na smieci lecial) i zaczalem szperac w sieci bo ten temat to troche nie moja dzialka :? Najpierw znalazlem ten OPIS a po nim juz trafilem tutaj :D
Nie znam sie na tym zbytnio, ale radyjko jak na moj gust jest w bardzo dobrym stanie, nie ma zadrapan, tylko troche przykurzone. Od lat 60tych stalo u moich dziadkow w pokoju goscinnym i bylo praktycznie nie uzywane,byli pierwszymi wlascicielami. Wlacza sie, wszystko sie swieci (rowniez ladna zielona lampka po prawej stronie - gdzies wyczytalem ze to "zielone oko" :lol: ) Probowalem zlapac stacje, ale nie mam anteny a z tylu sa jakies dziwne wejscia i nie wiem z czym sie to je. Jak moge sprawdzic czy dobrze odbiera stacje ? Glosniczki sprawne bo jak szukam wydaje dzwieki jak normalne radio.
I na koniec glowne pytanie - ile takie radyjko moze byc warte? Prawdopodobnie bede sie nosil z zamiarem sprzedazy i chcialbym wiedziec ile moge za nie zaproponowac komus kto kolekcjonuje takie rzeczy i doceni "piekno" sprzetu :D Dodam ze znajomy nie widzac radia rzucil, ze o ile jest w dobrym stanie i sprawne to moze byc warte ponad 1000zl. Prawda to czy falsz? :lol:
Zalaczam fotke zrobiona na szybko DIORA
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator
Kontakt:

Re: DIORA Boston 62123

Post autor: tszczesn »

jaceq pisze: Dodam ze znajomy nie widzac radia rzucil, ze o ile jest w dobrym stanie i sprawne to moze byc warte ponad 1000zl. Prawda to czy falsz? :lol:
Zdecydowanie fałsz. Jak gra to jest IMO warte nie więcej niż 100zł, a i to jak znajdziesz chętnego. Niestety, ono ani rzadkie specjalnie nie jest, ani stare nie chce być, ani nawet ładne specjalnie. Po 1000zł to Elektrity chodzą.
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

Wiitam
Zdecydowanie o jedno zero za dużo.

Lech
ODPOWIEDZ