Popłakałem się

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
tomasz6662
375...499 postów
375...499 postów

Popłakałem się

Post autor: tomasz6662 »

wszyscy jesteśmy nienormalni, tylko nie wszyscy zdiagnozowani
Awatar użytkownika
MStaniszczak
625...1249 postów
625...1249 postów
Kontakt:

Re: Popłakałem się

Post autor: MStaniszczak »

:-) Czas zacząć "parować " dyski do RAID-u i sprzedawać audiofilom za cenę x2 :-D

I taki cytat:-)
Ciekawe, czy ktoś ma podobne spostrzeżenie jak ja. A mianowicie u mnie zawsze drugie przesłuchanie tego samego utworu wypada jakościowo sporo lepiej, niż za pierwszym razem. Wynika to zapewne z faktu, że podczas pierwszego odtworzenia cały plik zostaje sczytany z HDD i załadowany do RAMu. Za drugim razem będzie dzięki temu w całości odtworzony z pamięci operacyjnej (która nie posiada żadnych elementów ruchomych, przez co ma wielką przewagą nad mechanicznym HDD).
:-D

A to chyba jeszcze lepsze:
W homeopatii znane jest zjawisko tzw. "pamięci wody". Polega ono na tym, że woda w której nie ma w wyniku rozrzedzenia ani jednej już molekuły substancji leczniczej pamięta tę substancję i zachowuje jej właściwości.
Proponuję tą ideę przeszczepić na grunt audiofilski. Plik pamięta więc elementy toru, którymi był ripowany. Oczywiście nie tylko sam napęd, ale też kondensatory w PSU ripującego kompa, "sieciówkę", jak i kabelek niosący dane.
Robił ktoś już takie porównania ?
Krzysiek16
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: Krzysiek16 »

Tomasz6662 - Twój podpis pasuje do treści postu jak nigdy dotąd :lol:
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

A ja mam Caviar co kwalifikuje mój komputer do "iścia" za okno :lol:
Beczka śmiechu jak się to czyta, nawet szkoda palców żeby stukać w klawiaturę o tym :roll:
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
traxman

Post autor: traxman »

Następne do tablicy pójdą kable IDE/SATA, to przecież transmisja idzie przez nie, no i oczywiście kable zasilające.
"Dziwny jest ten Świat..." C.N
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Mnie zaciekawiło to zjawisko tzw. "pamięci wody",gdyby udało się opanować technologię rozwadniania napojów 50-70% do poziomu ,,mniej niż zero" a właściwości były by zachowane to dopiero by była rewelacja.
traxman

Post autor: traxman »

A, smak i aromat identyczny z naturalnym?
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Ja mam superbrzmienie z mojego komputera - co prawda siedzi w nim nieco starawy SBLive (a więc prawie vintage :wink: ), a głośniki to tylko zestaw 2.1 od Creative, ale za to monitor LG Flatron (kineskopowy) zapewnia lampowe, choć nieco płaskie brzmienie zestawu :lol: - starszy typ CRT dałby zapewne okrąglejsze brzmienie :mrgreen:
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Jimmi
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: Jimmi »

Ciekawa rzecz,ile ludzie potrafia sobie wmowic.Czytalem kiedys o kolesiu,ktory wszystkie kable do wzmacniacza przymocowal do ziemi,bo slyszal w ktora strone ida, i dzwiek roznil sie na dwoch kanalach (nie zartuje). :mrgreen:
Awatar użytkownika
george6
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: george6 »

Jimmi pisze:Ciekawa rzecz,ile ludzie potrafia sobie wmowic.Czytalem kiedys o kolesiu,ktory wszystkie kable do wzmacniacza przymocowal do ziemi,bo slyszal w ktora strone ida, i dzwiek roznil sie na dwoch kanalach (nie zartuje). :mrgreen:
Co rozumiesz przez pojęcie "przymocowal do ziemi " ????
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
yellow_
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: yellow_ »

Jimmi pisze:Ciekawa rzecz,ile ludzie potrafia sobie wmowic.Czytalem kiedys o kolesiu,ktory wszystkie kable do wzmacniacza przymocowal do ziemi,bo slyszal w ktora strone ida, i dzwiek roznil sie na dwoch kanalach (nie zartuje). :mrgreen:
no jesli dzwiek sie roznil na dwoch kanalach, to sie to nazywa "stereo" ;p
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

cirrostrato pisze:Mnie zaciekawiło to zjawisko tzw. "pamięci wody",gdyby udało się opanować technologię rozwadniania napojów 50-70% do poziomu ,,mniej niż zero" a właściwości były by zachowane to dopiero by była rewelacja.
Trzeba by było posłużyć się antymaterią i zsyntezować anty(alkohol etylowy) - tylko jak to zrobić? :D
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
Jimmi
25...49 postów
25...49 postów

Post autor: Jimmi »

george6 pisze:
Co rozumiesz przez pojęcie "przymocowal do ziemi " ????
W sensie,ze rowniutko je przytwierdzil do ziemi,zeby nie wisialy,lub nie daj Boze poukladaly sie inaczej niz powinny.
Dzwiek roznil sie na dwoch kanalach w sensie,ze nie gralo tak jak powinno (np. lewy ciszej niz powinien dla pana audiofila.)
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Vault Dweller pisze:Trzeba by było posłużyć się antymaterią i zsyntezować anty(alkohol etylowy) - tylko jak to zrobić?
To proste - trzeba tylko mieć antyzacier. Z kolei do niego - jakieś antyziemniaki choćby. Niedługo nie będzie z nimi żadnego problemu, genetycy pracują gorliwie!
_
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Jimmi pisze:
george6 pisze: Co rozumiesz przez pojęcie "przymocowal do ziemi " ????
W sensie,ze rowniutko je przytwierdzil do ziemi,zeby nie wisialy,lub nie daj Boze poukladaly sie inaczej niz powinny.
Dzwiek roznil sie na dwoch kanalach w sensie,ze nie gralo tak jak powinno (np. lewy ciszej niz powinien dla pana audiofila.)
Podstawki pod kable - niezbędne wyposażenie każdego audiofila.

The damn things do lower noise, increase dynamics, remove haze, and open up the top octaves. Once you listen to their effects, even a skeptic like me has to admit that it is hard to take them back out of the system. Music sounds more like music with the Cable Elevators in place. I recommend them strongly, especially given their price!' — Jonathan Valin, The Absolute Sound :lol:
Załączniki
ele.jpg
ele2.jpg
ele3.jpg
_
ODPOWIEDZ