przeglądając alledrogo natrafiłem na takie ustrojstwo:
http://www.allegro.pl/item645523210_egn ... _raty.html
zaciekawiło mnie pokrętło tube mix, jak to może mieć zbudowaną końcówkę mocy ? Coś w stylu simul class, czy jeszcze coś bardziej przekombinowanego ?
Egnater Rebel 20 ciekawostka
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Egnater Rebel 20 ciekawostka
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Re: Egnater Rebel 20 ciekawostka
Może to pokrętło działa tak jak w mikserach jest: płynne przejście (chyba "fade" się to nazywa) między dwiema końcówkami na zasadzie rozdzielania sygnały z preampu. A tak w ogóle to chyba troszkę przerost formy nad treścią z tymi 2 końcówkami w jednym headzie ale to tylko moje zdanie 

- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Re: Egnater Rebel 20 ciekawostka
Sorry za odgrzewanie tematu 
Bawilem sie troche dzis tym wzmakiem w sklepie
Dziala b. fajnie. A patent z dwiema parami w koncowce jest ciekawy i sam sie wlasnie zastanawialem, na jakiej zasadzie to dziala. Trafo wyjsciowe jest jedno -> link Obciazenie obie lampy w PP maja takie samo (wg. katalogu) -- 8k wiec pewnie ten 'fade' jest juz gdzies miedzy anodami lamp a transformatorem
Ktos sie kiedy spotkal z takim rozwiazaniem
Ciekawostka jest rowniez plynna regulacja mocy wyjsciowej -- od 1 do 20W.
Pozdrawiam,
Tomek

Bawilem sie troche dzis tym wzmakiem w sklepie

Pozdrawiam,
Tomek
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com