Jeszcze nie ukończyłem Demonizera, ale że nie mam jeszcze materiału na obudowę to zacząłem myśleć o nastepnym projekcie. Jako, że ostatnio gonię Marvela to także przymierzam się do EL34 w PP. Dawcą obudowy i chassis stanie się pewny wiekowy i kuriozalny head manufaktury Schmidt. Head ten będzie w stylu fenderowskim czyli z lampami w dół (daltego też zapytałem się w innym temacie o wiszącą AZ4), choć układowo będzie to... oczywiście Atomic

Początkowo chciałem wykorzystać oryginalne trafo zasilające od Schmidta, ale jak się okazało, że daje tylko 225VAC na anodowym to podziękowałem wszystkim nieświetym

za to, że trafiłem porządne trafko za 50PLN na allewcaleniedrogo przystosowane do zasilania z AZ4 - szkoda nie wykorzystać. Będę chciał zrobić tak jak w mesie DR mozliwość wyboru prostownika lampa/krzem. mam tylko problem ze sztywnym biasem - trafo nie ma odczepu czy dodatkowego uzwojenia pod bias. Trzeba będzie brać z anodowego. Tego typu układ już przerabiałem - był opisany w Elektonice Praktycznej w 96 - do ściagnięcia od Toma. Co prawda nie mam pojęcia jak taki układ działa, ale działa, przynajmniej we wzmacniaczu z zasilaczem na mostku greatza. Mam nadzieję, że taki układ będzie też działał z jednego z odczepów trafa symetrycznego... są jakies przeciwskazania?