Cena i skąd TV

Lampowe odbiorniki telewizyjne i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
walllker
625...1249 postów
625...1249 postów

Cena i skąd TV

Post autor: walllker »

Witam wszystkich na formu. Buduję kolekcję TV produkowanych przez Polskich producentów. Od jakiegoś czasu poluję na niezbyt stary TV, do tego lampowo tranzystorowy typu ANTERAS 23-3, nie jestem pewien co do tych numerów. Ostanio był na allegro, ale sprzedający odrzucił moją ofertę, uważał że ten telewizor jest warty co najmniej 300zł. Trochę mnie to zaskoczyło bo ja uważałem że 30zł-50zł plus przesyłka to jest taka cena akurat tym bardziej że mi zależało, teraz się zastanawiam ile taki telewizorek w dobrym stanie jest warty tak naprawdę, niechcę na przyszłość, ani się ośmieszać, ani dać sfrajerować. Może ktoś z forum wie kto ma taski TV na sprzedaż, może być uszkodzony, wyremontuje się.
A tak po za tematem, dlaczego jak ktoś ma coś lampowego to zaraz mysli że jest to warte bardzo dużo. Trochę mnie to śmieszy.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Cena i skąd TV

Post autor: cirrostrato »

Jak taki TV jest na elektrośmieciach (od dawna nie było) to wart ze dwa browary a lepiej(dla pilnującego) jak dasz 10zł.Dobrze jak ma obudowę w dobrym stanie(w końcu w tych niestarych TV to jakieś posklejane paździochy),kineskop to zawsze wielka niewiadoma(są nowe A50-140W),lampy nowe do kupienia za kilkanaście zł,reszta też do załatwienia(jakby co) bez problemów,bardzo często taki okaz wymaga tylko oczyszczenia i (jakoś tam) działa,do dopieszczenia.W zeszłym roku było tego zatrzęsienie, dla jednego z kolegów z triody wyciągałem karkasy z rdzeniami z pcz tych Antaresów.Problemem nie do rozwiązania jest przesyłka,żaden przewoźnik nie daje rady(a raczej daje..) tego nie rozwalić,dowolna opcja(paleta,styropian,ostrożnie szkło,UWAGA,BOMBA..) nic nie robi na przewoźniku,sprawdzone wielokrotnie przeze mnie,ostatni i naprawdę OSTATNI raz:wbicie kineskopu do środka obudowy/ale jest cały/ i rozwalenie Z13 i wszystkich lamp,jak to można zrobić tylko częściowo rozwalając plastikowe plecki to nie mam pojęcia.
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

Jak sobie przyjedziesz to dam Ci Antaresa 12 w bardzo dobrym stanie + Cygnusa 53 na chodzie też za dwa browary :P
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
Awatar użytkownika
Michał_B
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Kontakt:

Post autor: Michał_B »

Nie chcecie wiedzieć jak wygląda przeładunek na pocztowym dworcu we Wroc. Aż się dziwie że te jakoś dochodzą. Z tych lampiaków to wersja SLIM powinna byc :(
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
Awatar użytkownika
Tomek Janiszewski
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Tomek Janiszewski »

cirrostrato pisze:są nowe A50-140W
GDZIE???
Pozdrawiam
Tomek Janiszewski
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Na Allegro sprzedaje qzaro z Kęt,powinien jeszcze mieć.
ODPOWIEDZ