Żarówki do podświetlenia skali

Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
adamst_
500...624 posty
500...624 posty

Żarówki do podświetlenia skali

Post autor: adamst_ »

Na allegro jest mało, i drogo. Ale znalazłem tu:

http://www.lightmarket.pl/produkt-21-SK ... 19-46.html

http://www.lightmarket.pl/produkt-21-SK ... 20-46.html

Jestem miło zaskoczony - nawet są opisane jako skalowe :-) A cena chyba do przeżycia :-)
_idu

Re: Żarówki do podświetlenia skali

Post autor: _idu »

Nie czekaj tylko kupuj. Bo później nie kupisz.
Chyba że lubisz diody LED zamiast żarówek (a ciepłobiałych - doskonale imitujących światło żarówki - jako ersatzy żarówek tak łatwo nie kupisz).
Trzy lata temu zrobiłem sobie zapas kupując w TME. Sporej części z tamtej oferty obecnie już niet i to definitywnie.
Awatar użytkownika
adamst_
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: adamst_ »

Domyślam się. Na razie zamówiłem w tej firmie zapas 200szt żarówek 40W do domu - bo świetlówek nienawidzę. Na kilka lat powinno starczyć - może przez ten czas doczekamy jakichś porządnych LEDów w rozsądnych cenach. Poczekam na dostawę, i jak dojdzie i wszystko będzie ok, to zamówię trochę tych skalowych.

PS. Właśnie widzę, że w TME żarówki 6,3V/150mA i 6,3V/300mA jeszcze są.
_idu

Post autor: _idu »

adamst_ pisze:Domyślam się. Na razie zamówiłem w tej firmie zapas 200szt żarówek 40W do domu - bo świetlówek nienawidzę. Na kilka lat powinno starczyć - może przez ten czas doczekamy jakichś porządnych LEDów w rozsądnych cenach. Poczekam na dostawę, i jak dojdzie i wszystko będzie ok, to zamówię trochę tych skalowych.

PS. Właśnie widzę, że w TME żarówki 6,3V/150mA i 6,3V/300mA jeszcze są.
Były za to w dwóch wykonaniach - banka okrągła i walcowa:
7V: 0.1, 0.15, 0.2, 0.3, 0.45 i 0.6 A - genialne bowiem są trwalsze...
6,3V: 0.05, 0.1, 0.15, 0.2, 0.3, 0.45 i 0.6 A
ODPOWIEDZ