Ostatnio napłynęło morze zgłoszonych postów. Zakwestionowane posty, napisane przez zaawansowanych użytkowników zawierały zazwyczaj krótkie uwagi w rodzaju "nie zadziała", "nie uda się" albo treści, które mogły być wieloznaczne i raczej nietechniczne. Trudno oczekiwać, że niezaawansowany użytkownik będzie miał zdolność "czytania między wierszami".
Wspomniane posty mogły naruszać punkt drugi regulaminu tego działu.
Podjęte przeze mnie decyzje polegały na usunięciu zakwestionowanych postów, względnie na zamknięciu zgłoszenia bez podjęcia dalszych działań.
Z uwagi na specyfikę działu upraszałbym doświadczonych użytkowników o zabieranie głosu tylko wtedy, gdy są całkowicie przekonani, że mają na tyle benedyktyńskiej cierpliwości, ażeby udzielić wyczerpującej odpowiedzi. Jeśli widać, że układ "nie zadziała" to należałoby również wyjaśnić, czemu tak się stanie.
Zdaję sobie sprawę, że jest to pewna komplikacja (konstrukcja postu nie pozwala wówczas na działanie typu: "napisz szybko i kliknij, aby wysłać"). Dla dobra użytkowników tego działu posty wysyłane przez bardziej doświadczonych uczestników powinny być jednak szczególnie staranne.
Informacja dla zaawansowanych użytkowników
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Informacja dla zaawansowanych użytkowników
Jestem tu początkujący, ale i tak twierdze że jak by nie było to wyjaśniane to więcej dowiem się na tym forum, niż na tak zachwalanej elektrodzie, gdzie ciągle się czepiają moderatorzy że to nie tak napisane, że to źle itp. i zamykają temat, a odpowiedzi nie było...
Jestem polakiem i denerwuje mnie jak ktoś pisze i robi błędy ortograficzne:oto przykład -Pan Prezydent pisze 'bulu", wczoraj w TV spot wyborczy PiS "chonor".A tutaj jak się przejrzy to też można powyciągać różne błędy, więc apel do wpisujących - sprawdzajcie co piszecie bo to świadczy o Waszej inteligencji.
-
- 625...1249 postów
No dobrze, ale to trochę wedle przysłowia "przyganiał kocioł garnkowi...".
- Polakiem
- po znakach interpunkcyjnych następuje spacja.
- po "przejrzy" powinien być przecinek, tak samo przed "bo".
Nie żebym się za bardzo czepiał
, Kolega zapewne w pośpiechu pisał. Każdemu się zdarza.
Bardziej drażniące od okazjonalnych pomyłek jest używanie kretyńskich wyrazów w rodzaju "wzmak", "kondy", "kondziołki" czy podobne.
- Polakiem
- po znakach interpunkcyjnych następuje spacja.
- po "przejrzy" powinien być przecinek, tak samo przed "bo".
Nie żebym się za bardzo czepiał

Bardziej drażniące od okazjonalnych pomyłek jest używanie kretyńskich wyrazów w rodzaju "wzmak", "kondy", "kondziołki" czy podobne.