Arek0882 pisze:Początkujące osoby które są obserwatorami w tym miedzy innymi mnie ,są zaciekawieni w jaki sposób robisz płytki [...]
Schassi -pewnie tak jak pisałeś w jednej z wypowiedzi robiłeś w zakładach ale jak będziesz mógł w miarę możliwości -to tak jak ja chciałbym zrobić jeden z twoich Hedów to musiałbym dużo czasu spędzić by to wszystko zwymiarować i jak jest to możliwe to prosiłbym zamieszczenie rysunku projektowego schassi do twoich konstrukcji ,ale nie nalegam, droga wolna.
Płytki robię termotransferem na folii do rzutnika. Minus jest taki, że czasami warstwa toneru na miedzi jest za cienka i ścieżki są podtrawione od góry. Pewnym wyjściem jest zrobienie wylewki (copper pour), wtedy czas trawienia jest krótszy i podtrawień mniej.
Co do rysunku chassis, to pierwszy post na forum i już takie wymagania? Rysunku nie zamieszczę, bo niestety nie jest on idealny, jak to czasem bywa, jak się coś robi pierwszy raz.
painlust pisze:ten odczep jest na srodku, a druty po wtórnej są nawet grubsze.
Szkoda, że wcześniej nie skojarzyłem (a jest o tym info w Twoim artykule przecież) to bym nie kupował TG6.
painlust pisze:Marvel, zapewne nie jest to kopia Atomikowej 16-stki. Bias masz automatyczny? Pokazał byś schemacik. Interesuje mnie przy potku Master także montowałeś rezystory obniżające amplitudę wychodzącą z preampu.
Jest to końcówka z Marshalla 18W z automatycznym biasem. Ty chyba też taką dałeś w Triumfie? Schemat będzie, ale po pomiarach i ew. zmianach. Przy Master nic nie modyfikowałem. Kiedyś pytałem o to, ale zostałem zlekceważony

Wygląda na to, że trzeba koniecznie ten sygnał ograniczyć. Zastanawiałem się też żeby to zrobić przy użyciu dzielnika w katodzie wtórnika. Ale najpierw spróbuję z Masterem. W zał. schemat, o który kiedyś pytałem. W tej chwili mam A. Ale przerobię na B.