Głośniki gitarowe randall
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 15...19 postów
Głośniki gitarowe randall
Miał Ktoś z nimi styczność. Nigdzie nie znalazłem parametrów. Na allegro są bardzo tanie 

-
- 9375...12499 postów
Re: Głośniki gitarowe randall
masz namyśli paczki czy same głośniki? Bo samych głośników to ja na allegro nie widziałem.
-
- 625...1249 postów
-
- 9375...12499 postów
jak wyszukiwałem po Randall to wyszukiwarka tego nie znalazla... no ale dobra. Za te pieniądze można spróbować. Gorsze niż polskie GDSy napewno nie będą.
-
- 1250...1874 posty
ja znalazłem takie info
"Jaguars were made by Celestion for Randall, and I am told that the closest thing they have to them right now are the vintage 30s"
Brzmi dość zachęcająco, zwłaszcza patrząc na cenę.
"Jaguars were made by Celestion for Randall, and I am told that the closest thing they have to them right now are the vintage 30s"
Brzmi dość zachęcająco, zwłaszcza patrząc na cenę.
pozdrawiam,
Paweł
Paweł
-
- 15...19 postów
A słyszał ktoś paczkę na tych głośniczkach ?
-
- 3125...6249 postów
Zadziwia mnie zawsze jak sprzedawcy głośników nie pofatygują się żeby zamieścić jakiekolwiek parametry oprócz mocy nominalnej :/
-
- 1250...1874 posty
Kusi kusi... Tym bardziej, że mieszkam w Poznaniu i odpada przesyłka.
Czekam na jakieś opinie.
Czekam na jakieś opinie.
-
- 3125...6249 postów
Też bym łyknął te głośniki, ale cena paczki na nich 600 zł nie wróży dobrze jeśli chodzi o walory 
http://www.allegro.pl/item510745884_randall_rx412m.html
Poza tym sprzedawca nie ukrywa, że wypruł je z paczki. Więc jednak mu nie odpowiadały...

http://www.allegro.pl/item510745884_randall_rx412m.html
Poza tym sprzedawca nie ukrywa, że wypruł je z paczki. Więc jednak mu nie odpowiadały...
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
-
- 9375...12499 postów
jemu nie odpowiadały co nie znaczy, że nie są całkiem dobre głośniki. Może nie pofesjonalne, ale czemu nie. Ja niedawno kupiłem Marshalla by Celestion. Głośnik fajnie brzmi mimo, że wzmak oparty na Orange'u AD15 gra jak Marshall. Głośnik jednoznacznie narzuca wzmacniaczowi swoje brzmienie. Mi to nie przeszkadza, ale wielu gitarzystom zapewne będzie. Ja za swojego dałem 150PLN razem z przesyłką, a tu za jakieś 170-180PLN można mieć dwa głośniki. Ja bym się nie zastanawiał. Jak bym polował na taką okazję to bym je wzioł.
-
- 1875...2499 postów
Parametry glosnikow katalogowych znajdziesz z reguly u producentów, o paramatrach wersji specjalnych robionych dla konkretnego klienta mozesz zapomniec. Zaden producent tego nie wyjawi.jethrotull pisze:Zadziwia mnie zawsze jak sprzedawcy głośników nie pofatygują się żeby zamieścić jakiekolwiek parametry oprócz mocy nominalnej :/
Aleksander Niemand
-
- 125...249 postów
chcialem kupic jeden taki glosnik na probe, ale okazalo sie ze nie znajduja sie tak jak jest napisane w akucji w poznaniu, lecz w krakowie, teraz zastanawiam sie czy warto dolozyc te 20zl na przesylke (jakby nie patrzec to 1/4 ceny glosnika, a swoja droga calkiem sporo jak na przesylke poczta polska)
jesli zdecyduje sie na zakup, to zamieszcze jakies sample jak to gra, wkoncu koles ma 16 sztuk, moze skorzystac ktos wiecej
z tego co sie dowiedzialem od sprzedajacego, glosniki sa od gitarzysty zespolu virgin snatch, sprzedaje je dlatego ze kupil paczki zeby wizualnie dobrze wygladaly na scenie (2 full stack'i, ahh), a graja tylko 2 glosniki z jednego cab'a i nie chce ciagac ze soba dodatkowych kilogramow
osobiscie mu wierze, ale ile w tym prawdy - nie wiem, dlatego nie recze za te informacje, zeby nikt tu na mnie nie wjezdzal, ze herezje prawie
jesli zdecyduje sie na zakup, to zamieszcze jakies sample jak to gra, wkoncu koles ma 16 sztuk, moze skorzystac ktos wiecej
z tego co sie dowiedzialem od sprzedajacego, glosniki sa od gitarzysty zespolu virgin snatch, sprzedaje je dlatego ze kupil paczki zeby wizualnie dobrze wygladaly na scenie (2 full stack'i, ahh), a graja tylko 2 glosniki z jednego cab'a i nie chce ciagac ze soba dodatkowych kilogramow
osobiscie mu wierze, ale ile w tym prawdy - nie wiem, dlatego nie recze za te informacje, zeby nikt tu na mnie nie wjezdzal, ze herezje prawie
-
- 1875...2499 postów
Piekna nazwa zespolu, no wprost piekna. Juz tylko za ta nazwe nic bym nie kupil.glosniki sa od gitarzysty zespolu virgin snatch....
Aleksander Niemand