Podkładki na lampy :P

Masz się czym pochwalić? Tutaj możesz zamieścić swoją reklamę, w tym czysto komercyjną. Jedyny warunek: trzymaj się tematu forum!!!

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
...:::SQL:::...
625...1249 postów
625...1249 postów

Podkładki na lampy :P

Post autor: ...:::SQL:::... »

Cena egzemplarzy testowych 29zł . 46 novali , wymiar 20x15cm .
Podstawa :
2zł/dM^2 , 0.50zł/cienka podstawka , 0.75zł/gruba podstawka , 2zł/frezowana podstawka .
Podstawa wyjaśnienie :
Cienka - nowal , heptal , nixie , rimlock , magnowal .
Gruba - oktal , loctal , metal .
Frezowana - bocznostyk i rv-ki .
Design :
5zł - zastrzeżenie designu (nie będę proponował innym takiego samego designu) . 50zł wykupienie designu (nawet jak ktoś się uprze nie zrobię nikomu innemu) .
Wygląd :
5zł-lakier , 5zł - farba , 5zł frezowanie brzegów - inne bajery po uzgodnieniu .

Robię dla siebie więc przy okazji mogę też porobić innym forumowiczom . Nie zdzieram "zysku" więc proszę o wyrozumiałość , zamówienia będę robił wieczorkami i weekendami .
Dla znajomych upusty :D

PS Jeśli ktoś nie chce tych dziurek w novalach to może ich nie być ale niech liczy novale jak grube . Dziurkowania mogą być bez klucza (dowolna orientacja lampy) lub z kluczem .
Załączniki
1
1
2
2
Buduj(ę/emy) zegarek przekaźnikowy Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
popiol17
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Podkładki na lampy :P

Post autor: popiol17 »

Super pomysł i wykonanie też (jeżeli to ręczna robota to wielkie brawa), ale.... ja już sobie kiedyś coś takiego zrobiłem na frezarce - aczkolwiek dziurek na nóżki nie miałem :D Dawniej praktykowałem wtykanie lamp w gruby kawałek styropianu :D
Awatar użytkownika
625...1249 postów
625...1249 postów

Jak ma się wiertarkę kolumnową to jest easy :P

Skoro to jest takie super to czemu nie ma chętnych :?:
Obrazek
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

Najwyraźniej nasz talent do wytwarzania rzeczy niepotrzebnych.
Awatar użytkownika
625...1249 postów
625...1249 postów

To powiedz co mam zrobić z nadwyżką grubego mdf-u :?: Mój dostawca mnie podpuścił sporym rabatem za wzięcie większej ilości arkuszy :lol:
Obrazek
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Jeżeli nie myślałeś przed zakupem, to pomyśl chociaż po nim. Podobne do twoich pomysły na biznes widziałem w latach 80-tych w brazylijskim serialu. Były piękne i nie przyciągały klientów.
Awatar użytkownika
625...1249 postów
625...1249 postów

Skrzynie do subów dla umcyków zawsze się sprzedają . Jeszcze dać futerko czy jakiś wsiunski tiuning i wszyscy będą piać z zachwytu :P Ale chwilowo jestem bloknięty na elektrodzie więc nie ogloszę się tam :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
gachu13
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: gachu13 »

No to trzeba produkować tego czego wymaga rynek - ja jakoś też więcej kasy (o ile w ogóle coś biorę) zarobiłem instalując radia samochodowe, głośniki czy - o zgrozo!! - niebieskie LED'y w autach kolegów niż robiąc coś na lampach. Jeśli tylko jest zbyt to tłucz te skrzynie do subów i ciesz się z zysków - nie widzę problemu. Zawsze możesz robić dedykowane obudowy do kolumn DIY. Bo robić coś czego nikt nie kupi to każdy potrafi.
Przepraszam za gorzkie słowa ale to już nie pierwszy raz się zdarza, choć pomysły miałeś nie najgorsze.
Pozdrawiam
SQ9KQZ
Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

SQL :arrow: Sporo ludzi na forum buduje własne wzmacniacze, a z pewnoscią nie wszyscy z nich mają zdolności stolarskie lub dostęp do sprzętu i wykonanie obudowy do gitarowca lub kolumny gitarowej jest dla nich sporym problemem. Może wśród nich powinieneś szukać klientów.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

SQL zapomnij RAZ NA ZAWSZE o zarobieniu na chłopakach z forum jakichkolwiek pieniędzy,wszyscy zrobią sobie sami,taniej,nawijarkę na silniczkach od stacji 1,2M własnoręcznie poskładają,lampki do końcówki po 2zł CHĘTNIE(za taką cenę) kupią ale tylko NOS-ki itd,itd.Połowę spraw z działu ,,Poszukuję/kupię" bym załatwił(no może ciut mniej) ale już naprawdę nie mam z czego dokładać.Takich sknerusów to trzeba nam do układania wydatków budżetowych państwa zatrudnić.
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Żeby zarobić, trzeba mieć towar, a nie niewydarzone pomysły, z którymi nie wiadomo, co zrobić.
http://www.tube-town.net/ttstore/index. ... -Wood.html
Awatar użytkownika
fresostrowiec
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: fresostrowiec »

cirrostrato pisze:SQL zapomnij RAZ NA ZAWSZE o zarobieniu na chłopakach z forum jakichkolwiek pieniędzy,wszyscy zrobią sobie sami,taniej,nawijarkę na silniczkach od stacji 1,2M własnoręcznie poskładają,lampki do końcówki po 2zł CHĘTNIE(za taką cenę) kupią ale tylko NOS-ki itd,itd.Połowę spraw z działu ,,Poszukuję/kupię" bym załatwił(no może ciut mniej) ale już naprawdę nie mam z czego dokładać.Takich sknerusów to trzeba nam do układania wydatków budżetowych państwa zatrudnić.
większość z nas lampy traktuje jako hobby, a mało kto na tym forum ma nieograniczone fundusze no to hobby...
a trafa nawijam samemu bo wtedy kosztuje mnie 10% tego co siebie liczy telto, zatra, i zamiast wydawać 400zł na dwa TG, poświęcam jakieś 10 godzin + ok 50zł za materiał - no to wychodzi jakieś 35zł/h - nie zła stawka jak na polskie realia?? :lol:
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

...i dlatego 6P1P po 2 zł a ostatnio(1 kwietnia!!) ECC83 po 3 zł to dobra cena dla bywalców forum.W sobotę wieczorem na browara ,,hobbyści'' więcej wydają.Nie ściemniaj chłopie o ograniczonych funduszach,przynajmniej mnie,który różności na pw się naczytał.Jak ktoś się droczy na poziomie 5-10zł(o każde 1 zł) to niech złom z puszek zbiera.W ostatnią niedzielę na Wolumenie znajomy ,który już nie mógł wytrzymać dalszych targów(przy cenie 2zł)chciał takiemu ,,hobbyście''dać lampę darmo a człowiek się obruszył na taką propozycję i nie wziął.Honorny jak cholera.Wybacz SQL za to wcięcie w temat.
Awatar użytkownika
625...1249 postów
625...1249 postów

Ja mam duszę artysty i Muszę mieć i robić "bzdurne projekciki" bo inaczej dopada mnie Deprecha .
Nie Biorę Zysku ale po kosztach też nie zrobię . Jak ktoś chce skrzynie jak z linku to niech pisze :P Ceny jak na stronie tylko że zamiast 200euro 200zł :P W wolnych chwilach zrobię :P
Obrazek
Awatar użytkownika
fresostrowiec
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: fresostrowiec »

cirrostrato pisze:...i dlatego 6P1P po 2 zł a ostatnio(1 kwietnia!!) ECC83 po 3 zł to dobra cena dla bywalców forum.W sobotę wieczorem na browara ,,hobbyści'' więcej wydają.Nie ściemniaj chłopie o ograniczonych funduszach,przynajmniej mnie,który różności na pw się naczytał.Jak ktoś się droczy na poziomie 5-10zł(o każde 1 zł) to niech złom z puszek zbiera.W ostatnią niedzielę na Wolumenie znajomy ,który już nie mógł wytrzymać dalszych targów(przy cenie 2zł)chciał takiemu ,,hobbyście''dać lampę darmo a człowiek się obruszył na taką propozycję i nie wziął.Honorny jak cholera.Wybacz SQL za to wcięcie w temat.
ale 6p1p na wolumenie po 2 zł można spokojnie kupić bez żadnego targowania - z trzy tygodnie temu kupiłem 20 sztuk...
a ta złotówka w cenie zaczyna robić różnice jak kupujesz większe ilości - ale wtedy przeważnie nie ma problemów z dogadaniem się z sprzedającym...
a mnie osobiście dziwi fakt jak szybko cena lamp potrafi polecieć w górę - już jakiś czas temu kupiłem na wolumenie 4szt EL84 po 10zł - a jak chciałem po miesiącu dokupić jeszcze parę sztuk to cena wzrosła do 30zł/szt u tego samego sprzedawcy - nie wiem czy to inflacja czy może ten facet zobaczył ceny u floriana??? :lol:
SQL :arrow: to już lepszy pomysł...
ODPOWIEDZ