Znalezione na starej fotografii
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Znalezione na starej fotografii
Przeglądałem dziś trochę starych fotografii rodzinnych. Natrafiłem między innymi na coś takiego jak poniżej 

- Thereminator
- 6250...9374 posty
Re: Znalezione na starej fotografii
Żubrówka?

W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Co oni wtedy tam pili to ja nie wiem, bo te czarno-białe fotki pochodzą z czasów gdy mnie na świecie nie było. Zaś kolorowa fotografia pochodzi już z moich chrzcin. Tam w rogu chyba zamarkowała się "Baltika" 

No to ija pozwolę sobie pokazać fotki ze swojego albumu. Znajduje się na nich oczywiście telewizor. Tak się składa, że dokładnie go pamiętam, gdyż towarzyszył mi od urodzin do 12 roku życia. Do dziś pozostała tylko jego instrukcja obsługi z kartą gwarancyjną, stąd mam oparcie w dowodach pisanych. Otóż jest to telewizor Belweder typ OT-1471, wyprodukowany we wrześniu 1958 roku. W naszym domu był od pażdziernika 1958 roku. Karta napraw czysta jak łza. Pamiętam, że ten telewizor po prostu się nie psuł. Na nim właśnie oglądałem Starszych Panów, Zorro, czy Bonanzę. Kiedy rodzice kupili Beryla 102, Belwedera, całkiem sprawnego oddali komuś . Na drugim zdjęciu z października 1960 roku obok telewizora występuję ja sam. Co zabawne, w tej chwili mimo takich dobrych początków prawie nie oglądam telewizji.
Jeżeli moderator uzna za stosowne, to może i post z moimi urodzinowymi fotografiami z Neptunem 312 mógłby zostać tu przeniesiony z innego tematu.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
To ten: viewtopic.php?f=16&t=8607&p=96880#p96880 Powinno się ustawić od razu na poście.
OK. Najlepiej jeżeli w tym miejscu będzie tylko link do moich zdjęć w tamtym temacie.
Niestety, już nie ma ich na serwerze-wieszaku.
OK. Najlepiej jeżeli w tym miejscu będzie tylko link do moich zdjęć w tamtym temacie.
Niestety, już nie ma ich na serwerze-wieszaku.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
Pożyczamy z innych forów:

- tetroda
- 625...1249 postów
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- 625...1249 postów
Też ostatnio grzebałem w zdjęciach - ale słaba wiedza o mojej rodzinie, nie wiem za bardzo, kto na nich jest.
Ocalałm jedynie ten Neptun 413, podobno był przerzucany od babci do nas, potem do ciotki, gdzie stał długo, aż w końcu trafił w moje ręce.
Ocalałm jedynie ten Neptun 413, podobno był przerzucany od babci do nas, potem do ciotki, gdzie stał długo, aż w końcu trafił w moje ręce.
Zdjęcie wygląda na starsze niż jest, stąd ten "Neptun" wygląda jak krzyk techniki z innej epoki. Ten bezimplozyjny, "prawie prostokątny" kinol...PiotrekJ pisze:Ocalałm jedynie ten Neptun 413, podobno był przerzucany od babci do nas, potem do ciotki, gdzie stał długo, aż w końcu trafił w moje ręce.
- tetroda
- 625...1249 postów
Nie będziesz miał nic przeciwko, żeby ta Aga znalazła się na Oldradio?
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
- 625...1249 postów
Raczej nie, w końcu to nie jakieś wstydliwe zdjęcie 
Ale po co taką kiepściznę wstawiać, zeskanuję porządnie i wtedy się wstawi. Robiłem zdjęcia zdjęciom, stąd taka słabsza jakość.

Ale po co taką kiepściznę wstawiać, zeskanuję porządnie i wtedy się wstawi. Robiłem zdjęcia zdjęciom, stąd taka słabsza jakość.
- tetroda
- 625...1249 postów
Jeśli byście mieli jakiekolwiek stare zdjęcia, na których są odbiorniki radiowe (i nie tylko) to prosiłbym o wrzucenie ich do wątku o odbiornku "Szilezia" w Radio Retro. Z tamtąd trafiać one będę na Oldradio.pl. Przykładowe opisy odbiorników radiowych ze starymi zdjęciami
http://oldradio.pl/karta_odb.php?nrmod=196
http://oldradio.pl/karta_odb.php?nrmod=440
Czujnik, czy Twoje zdjęcie Woli może również trafić na Oldradio.pl?
Wiecie może, co to za OR? To zdjęcie też chętnie bym wrzucił na Oldradio, sęk w tym, że nie wiem gdzie.
http://www.mierzyn24.pl/fotosy/newsy/wy ... 02_400.jpg
http://oldradio.pl/karta_odb.php?nrmod=196
http://oldradio.pl/karta_odb.php?nrmod=440
Czujnik, czy Twoje zdjęcie Woli może również trafić na Oldradio.pl?
Wiecie może, co to za OR? To zdjęcie też chętnie bym wrzucił na Oldradio, sęk w tym, że nie wiem gdzie.
http://www.mierzyn24.pl/fotosy/newsy/wy ... 02_400.jpg
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!