Witam!
Nawet nie pomyślałem o szablonie
Następny będzie maleństwo na 6P1P, które kupiłem od Kolego cirrostrato i to EV, czyli militarne.
Mam też fajne trafa od EL95 Telefunkena, sieciowe też mam, jeszcze kiedyś kupione od Kolegi saico.
Ale ten SRPP będę składał jutro, muszę robić zgodnie ze schematem, zaczynając od końcówki mocy a kończąc na stopniu wstępnym, zasilanie do testu zrobię po prostu lutując na drucie miedzianym 1,5-2,5mm2 kondensatory i do tego mostek 5A 600-1000V.
Tylko wolałbym nie odwalić takiego numeru jak wiszące w powietrzu katody PCC85, bo poprzednio tak zrobiłem i miałem nawet nie 1W i słyszalne zniekształcenia.
Do uruchomienia muszę klocki drewniane znaleźć i za otwory złapać tą płytę montażową......szkoda potłuc PL500
Podstawki rozepchałem szpikulcem.....enerdowskie lampy nie wchodziły w podstawki rosyjskie, taki "urok" tej ruskiej technologii, heptalowe XT45A też nie weszły w ruskie podstawki, za to rosyjskie lampy pasują do podstawek spoza ZSRR, nawet są nieraz luźne(miałem tak w radiach- 6P14P-EV zamiast zajechanych EL84).
A otwór w plastiku to pikuś, szczególnie ABS....spróbuj tego numeru z pleksi, które potrafi pęknąć albo się topić przy obróbce, o smrodzie palonego pleksi zapewne wiesz....podobnie to śmierdzi jak klej cyjanoakrylowy.
Ale te błędy nie są poważne i nie jest to tak spartolone jak SE na EL32, co otwory powiercone bez myślenia.