Montaż jest taki, bo NIE JESTEM ELEKTRONIKIEM!!!
Mam wykształcenie średnie ogólne, w liceum nikt nie uczył mnie montażu przestrzennego wzmacniaczy lampowych....zresztą obecnie i na studiach niewiele idzie się nauczyć.
Wywaliłem te wielkie RAT-y Telpodu, dałem szeregowo 2x150R 2W.
Ale i układ również już działa, gra czysto, choć bez USZ nie jest idealnie.
Problem był w układzie dzielonego obciążenia, przy katodzie drugiej triody 6N2P....rąbnąłem się i to w 2 kanałach ten sam babol zrobiłem

Teraz układ działa, stabilizatory jarzeniowe podłączone ale układ z rezystorami 1k+22k i kondensatorem 47uF, na 150k jakie zalecał Kolega Marek7HBV, było na S2 GU-32 tylko około 60V, a na Rk spadek był rzędu kilku wolt, wzmacniacz nie miał wcale mocy.
Teraz gra głośno i czysto, nie wzbudza się, przy zwartym wejściu słychać zakłócenia od pompy ciepła na dole domu i "cykanie" od zasilacza stacji lutowniczej, cichutki szumek i rytmiczne "cyk-cyk-cyk".
Obecnie spadek na Rk=300R wynosi 10,5V, przy zasilaniu anodowym 300V i Us2 około 120V, reszta napięć pokrywa się z podanymi przez Kolegę onyx1944, a temu wzmacniaczowi nie robi problemu syf w montażu, bo z góry będzie ładny, gdyby to było na PCB, to by nie wymagało myślenia.
Dać to obecnemu 21-latkowi na uczelni technicznej i niech poszuka tego paskudnego błędu, ja go znalazłem mierząc napięcia przy wyjętych GU-32....
nie znajdzie, bo ten chochlik się zaszył w paskudny sposób.
Jutro bym chciał przetestować układ oscyloskopem na zwartym wejściu, ale przy pompie ciepła na mojej fazie i tak będzie syf na ekranie.
Jedyne co sprawdzę, to czy układ się nie wzbudza, może obejrzę sinus i prostokąt, ale nie mam generatora akustycznego a ten, który mam w cyfrowym oscyloskopie Hantek jest po prostu tandetny, taki "kwiatek do kożuszka"

Niech się wypowie Kolega onyx1944, czy może być taki układ zasilania siatek drugich(120V), czy mam kupić Zenerki na napięcia jak na jego schemacie?
Bo chyba najważniejszy jest spadek napięcia na rezystorze katodowym, bo z tego wynika wartość prądu płynącego w obwodzie anodowym?
Nie mam sztucznego obciążenia.....czy mogę dwa rezystory 5R w szereg do testu?
Układ uruchamiałem w nerwach, bo jak pisałem, nie mogę hałasować wieczorem.
No to wzmacniacz wymaga podłączenia USZ, mam dać jak na schemacie z pierwszej strony tematu?
Ze mną się ciężko rozmawia, bo jestem człowiekiem po traumatycznych przejściach, nie będę tu pisał o tym.
Montaż jest fatalny, ale układ działa poprawnie, rozebrać to już nie dla mnie.
Nie popisałem się.....to fakt, ale miałem takie oczka na tej łączówce, których w ogóle nie "łapie" cyna, nawet z agresywnym topnikiem do SMD/BGA, dlatego nie chciałem już tego kontynuować i zrobiłem byle jak, stąd błąd, jednak go znalazłem.
Dodam tylko, że dziś robię takie, może nie za ładne układy, ale polska szkoła nie była zo grosz wyrozumiała, w podstawówce miałem zrobić model skrzyżowania drogowego, to była II czy III klasa....miały być żaróweczki przyklejone plasteliną, ale wówczas były już dość tanie diody LED 5mm, to na nich zrobiłem.
Choć to była innowacja, to ocena była niedostateczna, takie coś gnoi człowieka, zabija w nim chęć nauki, na szczęście już nowa władza zrywa z modelem tamtejszym, a pseudo nauczyciele z tamtych czasów poszli przez Covid-19 do urn, nie tych wyborczych bynajmniej....jak to mówiła Pani Janina Ochojska, Polka o wielkim sercu, mimo niepełnosprawności pomagająca ludziom na całym świecie