90 lat
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: 95 LAT
URODZINY- 95 Lat POLSKIEGO RADIA
TYLKO / AŻ ... 5 LAT DO SETNEJ ROCZNICY
anka
TYLKO / AŻ ... 5 LAT DO SETNEJ ROCZNICY
anka
Re: 90 lat
Czy w związku z tą rocznicą, PR przewiduje jakąś wystawę? Może jakąś publikację? Czy tylko nadal będzie piać peany na cześć obecnej władzy?
Paweł
- radioretro
- 75...99 postów
coś pozytywnego i z naszego podwórka.
Wywiad z Prezesem - nie przytoczę, ale Jego zdjęcie z polskim odbiornikiem radioretro i owszem.
Smutny wieczór
Informacja j.n. tu z uwagi jej właściwość
Zmarł Ryszard Miazek...
Dla Nas ,tu na forum Nasz KOLEGA i RADIOMANIAK .
Z Jego bogatego " dorobku " ... m.in. "Przemineło z Radiem " i 90 Rocznica Polskiego Radia
RIP
Informacja j.n. tu z uwagi jej właściwość
Zmarł Ryszard Miazek...
Dla Nas ,tu na forum Nasz KOLEGA i RADIOMANIAK .
Z Jego bogatego " dorobku " ... m.in. "Przemineło z Radiem " i 90 Rocznica Polskiego Radia
RIP
C.d
Wrzesień 2015 , Polskie Radio... , 90-ta rocznica ,... dr Ryszard Miazek - Historia Radia , Radio służyło państwu nie schlebiając władzy...
anka
Wrzesień 2015 , Polskie Radio... , 90-ta rocznica ,... dr Ryszard Miazek - Historia Radia , Radio służyło państwu nie schlebiając władzy...
anka
Cd.
Był ostatnio aktywnie zaangażowany w pozyskanie wydawcy oczekującej ,od ponad trzech lat, na wydanie ,książki autorstwa kol. Henryka Berezowskiego "Radiostacja Gliwice".
anka
Był ostatnio aktywnie zaangażowany w pozyskanie wydawcy oczekującej ,od ponad trzech lat, na wydanie ,książki autorstwa kol. Henryka Berezowskiego "Radiostacja Gliwice".
anka
Marconi na Mokotowie
Przekonany (nieskromnie) w swej gruntownej znajomości literatury na temat historii polskiej radiofonii "odkryłem " interesujący zapis (rozdział ) na bliski Nam temat. Książka "Wokół SGH , Ludzie ,Domy, Zdarzenia" a w niej rozdział. "Marconi na Mokotowie" . "Pretekstem " do tematu był jak to autor nazwał Dworek PTR_u na ulicy Narbuta. Autor nie ograniczył się tylko do PTR -u .Przedstawił tło historyczne i fakty towarzyszące procesowi powstawania polskiej radiofonii . Materiał jest interesujący mimo pewnych " nieścisłości" w prezentacji i relacjonowaniu pewnych faktów i "zdarzeń"
P.s
Autor Paweł Tanewski. Oficyna Wydawnicza Szkoła Głowna Handlowa . Rok wyd. 2012.
anka
P.s
Autor Paweł Tanewski. Oficyna Wydawnicza Szkoła Głowna Handlowa . Rok wyd. 2012.
anka
- radioretro
- 75...99 postów
Buźka Aniu.
Z okazji Twojego Święta wszelkiej pomyślności i nieprzemijającej urody.
H.B.
Z okazji Twojego Święta wszelkiej pomyślności i nieprzemijającej urody.
H.B.
- kubafant
- 2500...3124 posty
Anka to nasz Kolega, w ścisłym słowa tego znaczeniu 
Chyba nigdy nie widziałem, żeby na forum udzielała się kobieta - jeżeli ktoś pamięta, proszę wyprowadzić mnie z błędu.
Pozdrawiam,
Jakub

Chyba nigdy nie widziałem, żeby na forum udzielała się kobieta - jeżeli ktoś pamięta, proszę wyprowadzić mnie z błędu.
Pozdrawiam,
Jakub
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Czołem.
Z tego co pamiętam, było kilka kobiet na Forum "Trioda". Pierwszą była użytkowniczka o nicku "baba", która zarejestrowała się na "Triodzie" 8.04.2003 roku jako czwarta (ja zarejestrowałem się 11.04.2003 i byłem dopiero dziesiąty; Forum zostało stworzone kilka dni wcześniej, dokładnie 6 kwietnia 2003 roku). Pamiętam że "baba" zamieszczała bardzo ciekawe i merytoryczne posty. Szkoda, że nas opuściła
Pozdrawiam
Romek
Z tego co pamiętam, było kilka kobiet na Forum "Trioda". Pierwszą była użytkowniczka o nicku "baba", która zarejestrowała się na "Triodzie" 8.04.2003 roku jako czwarta (ja zarejestrowałem się 11.04.2003 i byłem dopiero dziesiąty; Forum zostało stworzone kilka dni wcześniej, dokładnie 6 kwietnia 2003 roku). Pamiętam że "baba" zamieszczała bardzo ciekawe i merytoryczne posty. Szkoda, że nas opuściła

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
Inżynier Edward Ciszak....
Tu na Naszym Forum byłoby "nietaktem" przywoływać Jego zawodowy życiorys .
Zmarł w ubiegłym roku (Szwajcaria) . Planowana uroczystośc pożegnania Ediego w Warszawie (Stare Powązki) .Termin nie został jeszcze ustalony.
Pandemia...
R.I.P.
Zmarł w ubiegłym roku (Szwajcaria) . Planowana uroczystośc pożegnania Ediego w Warszawie (Stare Powązki) .Termin nie został jeszcze ustalony.
Pandemia...
R.I.P.
Po kilkumiesięcznej przerwie " czynna" już strona : www.rcn.tlx.planka pisze: ↑sob, 15 maja 2021, 21:45 Inżynier Edward Ciszak....
Pandemia...
R.I.P.
A na niej ...
Jutro Międzynarodowy Dzień Radia . Dzis wieczorem w Jedynce panienka w trakcie podawania informacji n.t. temat była łaskawa zauważyć ,że Polskie Radio ma już prawie sto lat . Dobrze ,że jeszcze pamiętają
-
- 50...74 posty
- Kontakt:
W zasadzie to już powinny być prowadzone prace nad jubileuszowym wydawnictwem, na 100-lecie polskiej radiofonii. To kwerendy po muzeach, archiwach polskich i zagranicznych oraz zbiorach prywatnych. Patronować tym pracom powinno Polskie Radio jako instytucja przewodnia. Można mieć tylko nadzieję, że zostaną takie prace zainicjowane.