Melduje się obecny właściciel tego grzmota

Po pierwsze, pragnę wszystkich tu zgromadzonych przywitać - jest to mój pierwszy post na forum, choć przeglądam je od czasu do czasu już parę lat. Niestety rubina do chwili obecnej nie udało się uruchomić, głównie z uwagi na brak czasu i warunków do przeprowadzenia należytej diagnozy i skutecznego serwisu. Sytuacja wygląda następująco: po powyższym sukcesie (szybka i bezproblemowa to była naprawa, aż byłem zaskoczony, że tak "gładko poszło") telewizor stał jakieś 3 miesiące zanim zdobyłem dekoder PAL i ponownie mogłem do niego zajrzeć. Odbiornik znowu mnie zaskoczył - tym razem bardzo negatywnie, gdyż opisywana uprzednio usterka powróciła - znowu wybija bezpiecznik bloku odchylania. Po przestawieniu odczepu trafa na 240V (podobno rubin powinien być obecnie ustawiony w tym właśnie zakresie?) bezpiecznik jest cały natomiast 6P45S znowu się rumieni. Powielacz nie wygląda organoleptycznie na przebity tak, jak ten poprzedni, z resztą był wkładany całkiem nowy telpod, z zapasów. Profilaktycznie podmieniona została dioda WN, bez rezultatu. Zdaję sobie sprawę, że najpierw powinienem dokonać jakichkolwiek pomiarów, jednak sondy, kikuty, jakimi dysponowałem + ogólna ciasnota i niedostateczne oświetlenie skutecznie zniechęcały mnie do podejmowania tego typu prób - pamiętajmy o napięciach panujących w tym bloku. Z resztą osobiście nic konkretnego te pomiary by dla mnie nie wniosły - nie dysponuję instrukcją serwisową, ani nawet czytelnym schematem - nie mam odniesienia. Niestety, nie żyłem "w tamtych czasach", konstrukcja rubina jest mi obca. Mam na swoim koncie kilka uruchomionych odbiorników lampowych, ale to zupełnie inna bajka. Stąd też prośba do triodowiczów mieszkających na terenie Wrocławia i okolic: potrzebuję rzetelnej pomocy w postawieniu tego telewizora "na nogi". Jeśli ktoś - najlepiej z doświadczeniem praktycznym, zawodowym (ale dobre chęci i wiedza przewyższająca moją namiastkę pojęcia o tym sprzęcie też wystarczą

) byłby chętny i zgodził się poświęcić czas i miejsce w swoim warsztacie, proszę o kontakt. Jestem w stanie dowieźć odbiornik na miejsce - transport nie będzie stanowił problemu.
Pozdrawiam! 6p45s