gsmok pisze: ↑czw, 28 marca 2024, 10:41
Witam
Zmartwiliście mnie tymi podatkami od sprzedaży starych gratów. Szykowałem się właśnie do czyszczenia wynajmowanej suszarni ze sporego zapasu lampowego sprzętu i starych lamp (w większości NOS). Pozyskane środki miały zasilić głównie budżet przeznaczony na utrzymanie naszego Forum i strony internetowej. A tak to strach, że wszystko pójdzie pod nóż urzędników z Urzędu Skarbowego. Podsumowując, jak się nie obrócisz to zawsze dupa z tyłu. Ręce opadają
Ja tam widziałem pudełeczko, które chętnie kupię za gotówkę
Mam w dodatku dużo pracy z walką ze spamerami dopisującymi się do Forum. Popatrzcie - w załączniku przykład ataku 'robotów' głównie z Rosji w ciągu ostatniej godziny.
Problem w tym, że często kasując takich pseudoużytkowników usuwam uczciwego Użytkownika i potem dostaję maile z pretensjami i muszę się tłumaczyć dlaczego ktoś został skasowany i nie może się zarejestrować. Często taka wymiana informacji jest bardzo nieprzyjemna.
Grzegorzu to jest maly pokój w bloku a nie stodoła wypełniona lampami. Bez obaw możesz rocznie sprzedać za 19200 pln, nie przekraczając miesięcznie 1600 pln. To jest kawał grosza.
Z tego co wiem to fiskus szuka nie detalistow ale hurtownikow z obrotem miesięcznym powyżej 50 tys. Pln.