Rosyjskie

Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
czyt
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Re: Rosyjskie

Post autor: czyt »

tszczesn pisze: śr, 10 stycznia 2024, 20:59 To było to od razu napisać - co (jaki program) co (jakie świństwo znalazł), bo inaczej to tylko sianie paniki jest. W każdym razie na szczęście w na bieżąco łatanym systemie nie da się [1] zainstalować jakiegoś świństwa automatycznie ze strony, nawet jak się zestawu WIN+Edge używa.

[1] Pomijając wszystkie 0-Days, ale to już trzeba mieć naprawdę dużego niefarta.
Łatany, jasne Panie Tomku. Te systemy są z zasady, podatne, ponieważ, prócz Administratora (nie, to nie root), jest jeszcze kilku, jawnych i niejawnych+ zdalny dostęp na potrzeby serwisu HelpD. Proszę sobie sprawdzić Monitor systemu (kiedyś ctr/alt/delete) i tam odchaczyć ukryte procesy i userów. Otwórzcie oczka. Piszę ten tekst z Mate15 z 2015 roku i gdzieś wtedy postawiony. Nie było reinstalla. NowszyPC, to skompilowałem nowszego Kernela z .deb.
Antywirusy, to przeszłość, nastawiona na Dzieciaki, które DBAJĄ o komputer. Dziś już używacie defendera i coś tam. Polecam używanie Systemów, które mają Roota. Np. Firefox (esr akurat) pracuje jedynie w katalogu, w którym został rozpakowany. Wyjście za daleko, powoduje okienko: wpisz hasło administratora. Ciastka (...)zapisuje w tym katalogu tylko, a poza Usera, już wyjść nie może zupełnie, bo dziur nie ma to Drzewko. Można także wbudować, każdy może sobie . W windowsach/adnroidach, a tym bardziej Chrome (jak w Andro), przeglądarka się integruje. Nawet jUnia kary nakładała na IE. Pozdrawiam kolegów. Złośliwe oprogramowanie, potrafi działać na stronie otwartej (choćby video samostartujące z dźwiękiem, czy koparki(zagrzewa się maszynka z niewiadomej przyczyny).
Legalne Windows - a są jakieś nielegalne : D : ?Panie SpamMajster (ups, przepraszam) Stick,uEfi. A zapomniałem Policja pilnowała Billa, interesu, Państwowa. Tak było.
"... UF21 - AGA-sekretarzyk", UY1N - mogę zaoferować PCL, PL500RFT, diody WN/lampowe, telewizyjne.
Awatar użytkownika
Szrot majster
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Szrot majster »

czyt pisze: pn, 15 stycznia 2024, 19:12
tszczesn pisze: śr, 10 stycznia 2024, 20:59 To było to od razu napisać - co (jaki program) co (jakie świństwo znalazł), bo inaczej to tylko sianie paniki jest. W każdym razie na szczęście w na bieżąco łatanym systemie nie da się [1] zainstalować jakiegoś świństwa automatycznie ze strony, nawet jak się zestawu WIN+Edge używa.

[1] Pomijając wszystkie 0-Days, ale to już trzeba mieć naprawdę dużego niefarta.
Łatany, jasne Panie Tomku. Te systemy są z zasady, podatne, ponieważ, prócz Administratora (nie, to nie root), jest jeszcze kilku, jawnych i niejawnych+ zdalny dostęp na potrzeby serwisu HelpD. Proszę sobie sprawdzić Monitor systemu (kiedyś ctr/alt/delete) i tam odchaczyć ukryte procesy i userów. Otwórzcie oczka. Piszę ten tekst z Mate15 z 2015 roku i gdzieś wtedy postawiony. Nie było reinstalla. NowszyPC, to skompilowałem nowszego Kernela z .deb.
Antywirusy, to przeszłość, nastawiona na Dzieciaki, które DBAJĄ o komputer. Dziś już używacie defendera i coś tam. Polecam używanie Systemów, które mają Roota. Np. Firefox (esr akurat) pracuje jedynie w katalogu, w którym został rozpakowany. Wyjście za daleko, powoduje okienko: wpisz hasło administratora. Ciastka (...)zapisuje w tym katalogu tylko, a poza Usera, już wyjść nie może zupełnie, bo dziur nie ma to Drzewko. Można także wbudować, każdy może sobie . W windowsach/adnroidach, a tym bardziej Chrome (jak w Andro), przeglądarka się integruje. Nawet jUnia kary nakładała na IE. Pozdrawiam kolegów. Złośliwe oprogramowanie, potrafi działać na stronie otwartej (choćby video samostartujące z dźwiękiem, czy koparki(zagrzewa się maszynka z niewiadomej przyczyny).
Legalne Windows - a są jakieś nielegalne : D : ?Panie SpamMajster (ups, przepraszam) Stick,uEfi. A zapomniałem Policja pilnowała Billa, interesu, Państwowa. Tak było.
Witam!
Wybacz, ale to się gorzej czyta niż wypowiedź przedszkolaka ta temat lotu załogowego na Marsa......Linux OK, ja też mam na kilku komputerach, ALE DO CHOLERY PISZ NORMALNYM JĘZYKIEM POLSKIM!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ja już wszystko zniosę ale to już od ponad roku nie jest nawet śmieszne, jest irytujące, ja nie siedzę pijąc piwo za piwem, a potem piszę posty od rzeczy.
Może by Kolega stał się normalnym uczestnikiem Forum, już nie mówię, by być literatem, ale nie pisać bzdur, w dodatku tylko sobie znanym językiem.
Dodam, że nie chciałem obrażać.....ale to nie Wykop czy Kafeteria, by tak pisać.
Awatar użytkownika
czyt
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Post autor: czyt »

Szanowny panie "SzrotMajster". Pan nie rozumie rzeczy, które są do Pana, nie kierowane. NIe rozumie pan, także tekstu, bo należy się dokształcić. Ta wiedza, którą i przed Panem kładę, jak perły, nie przyszła do mnie ZA DARMO. Kosztowała czas. Specjalnie dla Pana, mogę wyjaśnić, niektóre kwestie, ale, "NALEŻY SfORMUŁOWAĆ PYTANIE". W języku zrozumiałym i .. dobrze jest wiedzieć o co się chce, zapytać. Oczywiście nie namawiam. Jest Pan Folklorem, prezentuje swoimi wpisami, tego Forum. Ale przecież to tylko Koloryt, a nie coś złego. Pozdrawiam Pana.

ps Z Pana wypowiedzi, wynika, że "ch o le ra " . I to całe wnioski. Namawiam, do zapoznania się z Drzewkiem uprawnień tzw Root. Czego Windows i Android, nie mają. Niby mają. I MOże już czas zdjąć tę flagę, co się nie rozumie z tego, nic, a nic. }}To pisałem ja Ruska Onuca i Ruskie Pierogi{{ to oczywiście kolejny, prawie żart. Ale część powyższej wypowiedzi, jest serio. Cześć
"... UF21 - AGA-sekretarzyk", UY1N - mogę zaoferować PCL, PL500RFT, diody WN/lampowe, telewizyjne.
ODPOWIEDZ